Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drętwienie ramienia, skurcze i omdlenia z zatrzymaniem akcji serca

Gość Tomaszcofnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Tomaszcofnij

Witam :) Mam pytanie odnośnie serca? Dolegliwości: -drętwienie lewego ramienia -skurcz serca co kilka miesięcy w nocy uniemożliwiający oddychanie -w sytuacjach ekstremalnych np na ostatniej wizycie u dentysty po kilku latach utrata przytomności z zatrzymaniem pracy serca (reanimacja) -często zimne dłonie Mogę spodziewać się operacyjnego leczenia ?? :((

Witam, Opisywane dolegliwości nie są charakterystyczne dla ściśle określonej choroby serca. Nie można się dokładnie zorientować, co ma oznaczać fragment zdania: *...na ostatniej wizycie u dentysty po kilku latach utrata przytomności z zatrzymaniem pracy serca (reanimacja)...* Nie wiemy w jakiej Pan był pozycji ciała podczas opisywanego incydentu - na stojąco? na leżąco, czy na siedząco? W jakim mechanizmie nastąpiło zatrzymanie pracy serca? Czy zasłabnięcie wystąpiło po podaniu środka znieczulającego, na który być może jest Pan uczulony? Wydaje się, że przyda się Panu wizyta u kardiologa. W miarę możności doradzam, żeby miał Pan ze sobą dokumentację lekarską, szczególnie dotyczącą tego, co się wydarzyło u dentysty.

Gość Tomaszcofnij

Kiedyś jak byłem jeszcze dzieckiem miałem nie najprzyjemniejszą wizytę u dentysty po niej został mi uraz często gdy mam mieć do czynienia z dentystą to po prostu mdleję na siedząco czy też na leżąco ale w trakcie zabiegu. To czy dostaję znieczulenie nie ma znaczenia ponieważ gdy mam zabiegi bez znieczulenia a tak było za ostatnim razem, to też czasem tracę przytomność nawet przy małym wypełnieniu zęba. Po utracie przytomności na ostatniej wizycie u Dentystki przestałem oddychać, moje serce natychmiast zatrzymało się, zrobiłem się zimny i blady Dentystka rozpoczęła reanimacje zacząłem znowu oddychać i wszystko wróciło do normy. Aktualnie czekam na wizytę lekarską