Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obsesyjne myślenie o śmierci

Rekomendowane odpowiedzi

Wogole sobie nie radze. Co rusz od roku wmawiam sobie nowe choroby. Mialam do tej pory milion zawalow, tetniaka mozgu i aorty brzusznej, sepse, zapalenie jelit i trzustki. Wydaje sie smieszne ale mi do smiechu nie bylo jak czulam te objawy i nakrecalam sie czytajac o tych chorobach w necie. :-/ czuje tez jakbym sie zapadala, tracila swiadomosc kiedy nadchodzi sen, wydaje mi sie ze umieram i zaraz zrywam sie spanikowana i serce bije jak oszalale. Ciezko mi z tym zyc, i w dodatku mojemu mezowi. Co jakis czas karze mu dzwonic na pogotowie bo mam wrazenie ze umre (podczas atakow somatycznych tj. Bole i ucisk w klatce i glowie, dusznosci, szybki puls, mdlosci, zawroty glowy, uczucie odrealnienia, te objawy mam raz na jakis czas natomiast te natretne mysli codziennie, wieczorem sie nasilaja) Namawia mnie na wizyte u psychiatry ale to kosztowne a w domu sie nie przelewa. Nie wiem jak zmienic moje myslenie na pozytywne. . .

Zacząć od tego,że nie czytać pierdół w necie na temat objawów różnych chorób.Zająć się jakimś sportem,np. pływanie, rower, gry zespołowe.Spotykać sie z ludźmi o podobnych zainteresowaniach. Nie izolować się od ludzi.Odżywiać się zdrowo, nie jeść fast Foodów, nie pić coli, kolorowych napojów,które mają w sobie różne chemikalia.Lepiej kompot z jabłek z cynamonem sobie gotować ,pic wodę z sokiem z cytryny.,z odrobiną miodu.....itp. Odżywiać sie naturalnie. Nie dziwią objawy takie jak sensacje jelitowe, jesli ktoś zre kebaby, popija colą i do tego energetyki, red bule i inne tego typu chemikalia. Żaden układ pokarmowy tego by nie wytrzymał. Jak najwięcej naturalnego jedzenia.