Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wątek administracyjny Forum.Kardiolo.pl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Pani Ewo, już teraz nie jesteśmy w stanie nawet dokładnie przeczytać wszystkich wypowiedzi jakie codziennie pojawiają się na forum, nie wspominając już o śledzeniu wszystkich wątków oddzielnie, tak aby wiedzieć kto jest kto, jak rozumieć jego słowa, jakie ma intencje, itd. Jeżeli jeszcze mielibyśmy oceniać i moderować forum dlatego, że ktoś nie zgadza się z kimś, oceniać kto ma racie, później każdej ze stron tłumaczyć dlaczego taka decyzja to na nic poza tym zajęciem nie starczyłoby nam czasu, nie mówiąc o tym, że taki wątek dla innych czytelników nie miałby wartości. Nie taka jest rola administracji forum, nie po to służy forum.
Trudno mi znaleźć przyczynę dublowania się postów po jednym kliknięciu. Czasami są takie zapisywane. Forum przeglądane jest pod tym kątem i takie zdublowane posty są usuwane. Nie trzeba ich oddzielnie zgłaszać. Choć może zostanie prowadzona opcja zgłoszenia wypowiedzi do usunięcia (z różnych powodów, m.in. zdublowania), ale w tej chwili raczej potrzeby nie ma, usuwane są posty zdublowane, jak i świadomie kilka-kilkanaście razy przekopiowywane do różnych wątków. Osoby mające zamiar przekopiowywać daną wypowiedź do różnych wątków proszę aby tego nie robiły. Rozwiązaniem jest założenie nowego, własnego wątku z informacją - zainteresowani będą mogli wątek odwiedzać.
Bardzo pochwalam sposób prowadzenia administracji w forum super. Zarejestrowałam sie dopiero dzisiaj i niefortunnie wpisałam za login swój początek e-maila co z zasady jest związane z imieniem i nazwiskiem. Chciałabym to zmienić. przeczytałam,że w tej sprawie nalezy się skontaktowac z moderatorem. Dlatego jak zmienić mój login. Pozdrawiam gorąco. Teresa
Witam panie administratorze. Mam ogrmoną prośbę do pana w pewnej bardzo nie przyjemniej sprawie.Otóż chodzi mi o wątek o nerwicy *dla osób prawdomównych....* Od pewnego czasu pojawił się na nim ktoś pod nikiem *prozak* który obraża ludzi,szkaluje,poniża oskarża bezpodstawnie .Uważam jego posty za nieetyczne i prowokacyjne,usiłuje bardzo na siebie zwrócić uwagę czyniąc to w bardzo brutalny sposób.Będę panu bardzo wdzięczna żeby pan coś w tej sprawie zrobił,niech na tym wątku zapanuje spokój co jest bardzo ważne,gdyż tematyka jest wiadoma,są tak ludzie którzy mają problemy nerwicowe i nie tylko i cierpią bardzo kiedy ktoś w taki sposób narusza wrażliwość człowieka,nie okazuje szacunku i poniża. Bardzo będę panu wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka.
Dziękuję za kontakt, fragment tego co odpisałem w e-mail powtórzę jeszcze raz, bo jest uniwersalny i dotyczyć może wszystkich wątków na forum, tj. proszę po prostu ignorować wypowiedzi mające na celu wywołać kontrowersje, nie odpowiadać na nie i nie bulwersować się nimi, szczególnie nie odpowiadać w podobnym tonie bo to tylko nakręca dalszą dyskusję w tym kierunku. Wtedy osoba chcąca obrażać, wywołać kontrowersje zwykle daje sobie spokój, albo próbuje robić to w bezpośredni już sposób - takie wypowiedzi są usuwane.
panie administratorze na jesdnym z forum na którym pisze pojawił sie powien uzytkownik ktory obraza nasze forum zamiast dawac dobre rady i wspierac pisze głupoty które moga doprowadzic do naprawde złych skutków do osoby do ktorej bezposrednio je kieruje(rowniez do mnie) mam pytanie co z nim zrobic? mozna go jakos zablokowac?
proponuje ci nie zwracaj na tę osobą uwagi, niestety ostatnio jest tutaj wiele takich osób, po prostu niektórym brak kultury itp. jak nikt nie będzie nic pisać do tej osoby wtedy tej osobie się w końcu znudzi. nie jest skutecznym rozwiązaniem blokować każdego po kolei. bo ludzie potrafią korzystać z kafejek, szkół, uczelni, pracy itp i jak będą chcieli zaczepki to i tak zrobią to z innego IP. i niesetety zazwyczaj wtedy atakują ze zdwojoną siłą. najlepsza metoda olewać taką osobę i nic do niej nie pisać. też zostałam zaatakowana tu przez jedną dziewczyne i dałam sobie na luz bo nie warto się wdawać w chore dyskusje. pozdr
Gość myszkownia
Do Administratora i użytkowników: Nie wiem czy to odpowiednie miejsce, ale chciałam tylko bardzo podziękować za to forum. Korzystam z niego nie tylko w sferze merytorycznej, ale głównie w ramach wsparcia- dopiero tutaj zobaczyłam jak wiele osób boryka się z takim problemem *sercowym* jak mój, nie czuję się już jakąś dziwną inwalidką, tylko normalnym człowiekiem;) Jeszcze raz bardzo dziękuję:))))
Dopisuje i powtarzam do Administratora: prosze mieć na uwadze użytkownika Marta lub M i wszystkie tego czegoś pochodne :) jej obecnie zakładane wątki świadczą o nieznajomości tematyki forum, a także o zajadliwości, braku kultury, głupocie, tak to też wszystko *choroby* ;) a tymczasem Abisynka ma rację - olewać takich ...pozdrawiam wszystkich serdecznie
Gość Kiepska sprawa
*23latka, 2009-02-12 19:58:59 (IP: 89.25.1***) Dopisuje i powtarzam do Administratora: prosze mieć na uwadze użytkownika Marta lub M i wszystkie tego czegoś pochodne :) jej obecnie zakładane wątki świadczą o nieznajomości tematyki forum, a także o zajadliwości, braku kultury, głupocie, tak to też wszystko *choroby* ;)* Oczywiście się zgadzam że tak się zachowuje.Bezpodstawnie określa np.to co pisze bzdurami i nie podaje żadnych merytorycznych argumentów na to.Nawet jak bym się mylił to nie daję gwarancji że to pomoże zwłaszcza że tego osobiście nie testowałem i tym bym był usprawiedliwiony.
panie administratorze jakis czas pisałam na forum o nerwicy i poznałam tam wiele miłych osob z niestety po jakims czasie załozyłam swoj watek o nerwicy. I tu zaczął sie problem bo na tym wczesniejszym forum jedna osoba Locospoko posadza nas ze załozyłysmy sekte i on(ona) wie dlaczego to zrobiłysmy. czy to jest cos złego ze załozyłam swoj watek gdzie nie ma kłotni i wszyscy sie dobrze czujemy?na dodatek locospoko ze ze mna jest cos nie halo i jak prosze zeby do mnie nie kierowała(ł) postow to dalej mnie obraza co mozna zrobic z takim delikwentem?
Można go ignorować i to najlepsze rozwiązanie na prowokacyjne wypowiedzi - i taka jest moja prośba do Państwa. Ogólnie mówiąc, ja nie jestem w stanie, oraz to nie zadanie administratora, rozstrzygać o tym, kto ma racje, oceniać wątki, itp. Jeżeli ktoś pisze wypowiedzi wulgarne, obraźliwe, *poniżej pewnego poziomu* to takie są usuwane. A jeżeli dają się Państwo *wkręcać* w prowokacyjne wątki, odpowiadać na nie, drążyć temat a później jak już napisane jest dużo postów piszą Państwo, że ktoś coś pisze nie tak a ja widzę, że dyskusja jest prowadzona na dobre, bierze w niej udział wiele osób to wtedy zbyt wiele zrobić nie mogę. To już jest część wątku, a nie pojedyncze wypowiedzi nadające się do usunięcia.

Witam , Adminie. Watek załozony przeze mnie pod nazwa *Z nerwicy sie wychodzi* ma zmienioną nazwę na *Walka z nerwicą*.Chciałabym sie dowiedziec , co spowodowało tę zmianę i jesli ta zmiana była z jakichs powodów niezbedna, proszę o uzupełnienie nowej nazwy o przymiotnik *Wygrane* czyli *Wygrane walki z nerwicą:*, gdyz taka nazwa oddawałaby prawdziwy charakter tego watku.Łącze wyrazy szacunku. J.Szpaczyńska