Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam Nerwice wszystkie badania serca sa dobre.reszta badan takze. Mimo to odczuwam przeskakiwanie , szarpanie oraz przeplywanie czegos w sercu+bóle w splocie slonecznym i klatce piersiowej no i ta gula w gardle;/. Dodam ze nie mam tachykardii a skurcze dodatkowe objawiajace sie wlasnie w sposob ktory przedstawilem. Ma ktos tak? czy ktos sobie radzi z tym?

Witam, Mam nadzieję, że był Pan na badaniu lekarskim i miał Pan wykonanego holtera. Zaburzenia rytmu zazwyczaj nie występują stale, ale częściej są napadowe i w zwykłym EKG można ich nie zarejestrować. Pomocne w takich sytuacjach jest stosowanie doustnego magnezu, który można kupić w aptece bez recepty. Na wszelki wypadek warto sprawdzić hormony tarczycy (badanie krwi), szczególnie TSH.

Panie Marku . Miałem dwukrotnie robionego Holtera i pierwszy wskazal 1 nadkomorowy natomiast drugi 1 komorowy. Miałem również badania tsh i ft4 Wszystko było w normie . Może mi Pan powiedzieć dlaczego tak sie dzieje? Nie powiem , ponieważ od kilku dni te mocne dodatkowe skurcze mi ustały i nie mam poki co takich problemow natomiast odczuwam właśnie taki rodzaj .

Witaj Daniel011 z mojej strony moge podpowiedzieć,iz dodatkowo warto wykonac badanie na tężyczkę,wbrew pozorom moze okazac sie bardzo przydatne, ja jestem w trakcie stawiania diagnozy .najpierw trafilam do neurologa i okazalo sie,ze mam za malo - w miesniach - wapnia ,magnezu i innych pierwiastkow,ktore jednoczesnie wspomagaja prace serca,a w moim przypadku brak spowalnia , powodzenia i pozdrawiam