Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Holter ekg a odstawienie leków

Jagoda28

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie i proszę o poradę. Od dłuższego czasu dokuczają mi takie dolegliwości jak silne pojedyncze uderzenia serca, czasami jakby dławienie, przeskakiwanie lub mocne uderzenia ciągiem przez kilka sekund. Nie wiem co to wszystko jest i w związku z tym byłam u lekarza, który zlecił holter. I tu moje pytanie: czy mogę odstawić BETO ZK 25 (biorę 1 tabl.dziennie rano - tachykardia zatokowa) dzień przed założeniem holtera? Byłoby to 2 dni zupełnie bez leku, boję się go tak odstawiać ale doktor powiedziała, że chce zrobić holter bez leków i że nie muszę się obawiać odstawienia na 2 dni... Mimo wszystko się boję i zastanawiam... Proszę o poradę i z góry dziękuję.

Gość dobra rada

Powiem tak. ja brałam kiedyś betalok zok i gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży to odstawiłam to z dnia na dzień i to bez konsultacji (nie sądziłam, że mogłoby być coś nie tak z tego tytułu). Na szczęśćie nic mi się nie stało. Skoro lekarz Ci tak mówi to musi tak być. Może to słabszy lek? Ewentualnie na szybko skonsultuj się z kims innym?

Ale ja właśnie nie za bardzo mam jak i gdzie to skonsultować stąd moja prośba na forum. W każdej ulotce dot.leków **na serce** jest napisane, żeby ich nagle nie odstawiać, a ja mam odstawić nagle na prawie 3 dni... :/ martwi mnie to bo codziennie rano mam puls kolo 100 i mi to przeszkadza, jak wezmę beto zk to po godzinie zazwyczaj spada, a tu mam być zupełnie bez leku praktycznie 3 dni..? Do tego nerwica i różne **wyskoki** serca. Boję się tego i nie wiem co robić...