Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kłujący ból głowy nad uchem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od 2 dni męczy mnie silny kłujący ból z lewej strony za uchem (u góry). Bóle nawracają co kilka - kilkanaście sekund, są tak silne,jakby mi ktoś wbijał gwóźdź do czaszki( aż się wzdrygam). Jedynie po zażyciu solidnej dawki leku przeciwbólowego -ibuprom lub paracetamol - mogę jako tako funkcjonować dopóki lek działa. Bardzo proszę o poradę i wskazówki.

Witam, Prawdopodobnie warto udać się na badanie do stomatologa i laryngologa. Można też brać pod uwagę nerwoból - w tej sprawie pomoże neurolog. Nie powinno się zbyt długo brać ibuprofenu w wyższych dawkach. Paracetamol jest bezpieczniejszy. Nie można jednak jednocześnie pić alkoholu. Proponuję zacząć badanie lekarskie od lekarza rodzinnego i z nim ustalić dalsze postępowanie.

W dniu 8.12.2014 o 18:24, Nina60 napisał:

Witam, od 2 dni męczy mnie silny kłujący ból z lewej strony za uchem (u góry). Bóle nawracają co kilka - kilkanaście sekund, są tak silne,jakby mi ktoś wbijał gwóźdź do czaszki( aż się wzdrygam). Jedynie po zażyciu solidnej dawki leku przeciwbólowego -ibuprom lub paracetamol - mogę jako tako funkcjonować dopóki lek działa. Bardzo proszę o poradę i wskazówki.

mam identycznie

Całkiem możliwe że neuralgia potyliczna- Arnolda. Ciężko się leczy i nawraca. Ja to mam od prawie 4 miesięcy i jestem na lekach od neurologa. Idę znów po raz kolejny na wizytę bo już było lepiej a wróciło. A miałam rezonans magnetyczny głowy i kręgów szyjnych 5 miesięcy temu i nic nie wykazało. Po miesiącu od rezonansu zaczęło się te bóle. Jakby wbijania noża w głowę. 😕