Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ściskający ból serca i duszności

Gość Dominikan

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dominikan

Witam, od już prawie 2 miesięcy mam ataki tachykadri serca. Były co tydzień potem co 3 dni aż końcu codziennie. Poszedłem do kardiologa ale wtedy podczas badań nic się nie działo wiec nic nie wykryli. Miałem EKG, echo, holter. Mimo że wtedy mi się nic nie działo babka wykryła że coś to rozkurczowe jej coś za szybko. Byłem w szpitalu dali mi kroplówkę z elektrolitami i magnezem i jakąś tabletkę i syropek. Przeszło mi na 3 dni. Teraz złapałem angine i codziennie miałem na okrągło puls 100-120. Po antybiotyku się uspokoiło nadal go biorę myślałem ze przerzedło aż tu dziś mi serce coś szwankuje znów. Jak lezę na boku to mi przyspiesza i czuje jakiś ucisk i ruchy. Na plecach serce mi zwalnia i wgl. Wieczorami pojawiają się duszności a kołatania albo od 11 do 22 albo od 17 do 23. Czasami widzę tak jakby przez czerwona mgiełkę, albo białe kółeczka z czerwoną otoczką. Macie tutaj moje badania: http://polish-oneshoot.esy.es/badania/ tam niektóre na granicy i coś z wapniem zlecił mi je dopiero neurolog. Mam rezonans rezonans z kontrastem i eeg głowy ale to za dobre 4 miechy... :( Potrzebuje specjalisty proszę o kontakt jakiś. Moj puls w spoczynku wynosić powinien 55-65. A niekiedy mam 120. Kardiolog mowi nerwica ale neurolog juz co innego na to ja osobiscie czuje ze cos z sercem bo jak leze bokiem lub wyginam sie do przodu lub glebszy oddech to cos czuje przeskoczy w sercu i bum puls skacze albo ucisk i zaraz zaczyna walić.

Gość Dominikan

Dodam że babka dała mi tylko tabletki z potasem i magnezem ale to nie działa i tabletki na zwolnienie serca doraźnie Metocard 50mg 1/2 ale mi nawet po całej nie zwalniało. Kardiolog zaś dał krople Milocardin 20 kropel z cukrem, które pomagają choć nie dobrze bo z 110 do 90 tylko. I mam po nich jakieś problemy w nocy kreci mi się w głowie jakbym był mocno spity tzw helikopter. Oraz gdy tylko łapie sen to mi się jasno w oczach robi i pobudka. Wiec przestałem je brać. Zauważyłem że podczas tej anginy gdy wiozłem tabletkę która neurolog dał mi też na migrene a jest to też na gorączkę, to puls mi się wyrównywał. Jest to ibuprom Sprint caps. Teraz np przy drobnym wysiłku mam skoki pulsu wysokie gdy leże mam 54-60 wstaje i mam 120-130. Ruszę ręka mam 90... Czasami łupie mnie z tyłu pleców tak poniżej żeber aż po miednice po bokach kręgosłupa. A i oczy bardzo ostro reguja mi na swiatło podczas tego ataku tzn jak mi tak wali to swiatło mnie razi strasznie oczy łatwo mi sie naświetlają tzn czasami mam ze podwójnie widzę coś jak sie naświetla. Ogólnie według mnie źrenice sa dość rozszerzone a po bokach bardzo czerwone widać bardzo duzo żyłek. Czasami są też bole głowy głownie w tylnej częsći głowy