Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Lukasz1987

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Lukasz1987

Od pewnego czasu mam tie dziwne objawy z moim serduszkiem. Bierze się to ni skąd ni zowąd. Serce zaczyna mi bić mocno tak jakby z jednej strony potem z drugiej i tak na przemian wydaje mi się że moje sterce w tym czasie uderza najmocniej jak tylko może. Trwa to chwilę i jest bezbolesne. Towarzyszą mi przy tym jakieś napady lękowe mam uczucie jak bym miał zemdleć ale nigdy do tego nie doszło. Miałem robione ekg i morfologie i wszystko jest ok. Czy ktoś z was ma lub miał podobne objawy ?. Może pan doktor ma podejrzenie czym to może być spowodowane lub co to jest ?. Dziękuję za wszystkie odp i pozdrawiam

Gość Lukasz1987

Te ataki wystepuja ruznie czasem kilka razy dziennir czasem raz a czasem raz w tyg. Obawiam sie że holter nic nie zarejestruje i dalej nie bede wiedzial co mi dolega:(. Martwie sie ze jest to cos powaznego Jakie dodatkowe badania by pan polecił ? . Lekarz rodzinny powiedzial ze na ekg praca serca wyglada normalnie tak jak powinno byc wykres byl dobry. Na innym ekg robionym 2 lata temu udalo sie to zarejestrowac i doktor powiedzial ze sa to dobicia i trzeba z tym zyc.

Wyglada to na napadowe ataki lęku, wiem cos o tym ...walczę z tym juz rok z pomocą psychologa , rownież zrobiłam wszystkie badania, z rezonansem głowy , próba wysiłkową , ech serca , holter , i nic ! Głowa , trzeba uspokoić głowę , to co głowa powie to ciało zrobi i wszystko zaczyna sie od mysli . Jesli mogę Ci jakoś pomoc ? Pisz śmiało .

Ja mialam w tamtym roku to samo,spowodowane nerwami. Chodzilam do szkoly,test gonil test.Lekarz stwierdzil ze jeste zestresowana,przepisal jakies ziolowe krople co sie na cukier bierze do tego tabletki.Po dwoch miesiacach wszystko minelo.A teraz powrocilo ze zdwojona sila :-/ Dzis chcialam isc do lekarza,przeszlam jedna ulice i znow to samo,przyspieszenie serca,zaslabniecie strach przed omdleniem.Oczywiscie wrocilam sie do domu, bo wiedzialam ze sama do lekarza nie dojde.Nikomu nie zycze by sie tak kiedys poczul !

Też mam od czasu do czasu takie napady i czestoskurcz, ale lekarz nauczył mnie jak sobie z tym radzić samemu. Trafiłam kilka lat temu do szpitala, bo trwało to dość długo, puls ok200 i zaczęłam się bać. Pierwsze pytanie lekarza było- czy zrobiłam sama pewną czynność- tu padło nazwisko zapewne tego, który na to wpadł ,a którego nie pamiętam. Wg wskazań wykonałam i pomogło. Czyli- położyć się, mocno nabrać powietrza, zatrzymać je i przeć jak na , sorry, kupę. Jeśli nie pomogło, powtórzyć. Stosuję- pomaga.