Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Postaram się wszystko opisać jak najbardziej w skrócie, żeby nie pisać referatu. Na razie nie mam postawionej diagnozy, wydałem wszystkie oszczędności na lekarzy i raczej rezultatu to nie dało. Miałem dwa pobyty w szpitalu + masę prywatnych wizyt u lekarzy + masa przyjmowanych lekarstw, do rzeczy: Dolegliwości, z którymi się zmagam to bóle mięśni i czasami stawy. Wszystko trwa od czerwca tego roku do teraz. Bóle, które mi towarzyszą ciężko opisać...coś jakby siedziało pod moją skórą, między mięśniami i wbijało igiełki, raz ten ból jest na nodze, by za minutę przesiadło się na ręke, a zaraz po tym na ramiona i tak w kółko, setki razy w ciągu dnia. Bóle nie są jakieś ogromne, raczej powodują dyskomfort, dokuczają mi, no i cały czas je czuje, cały czas !! Zaczęło się tak, obudziłem się i poczułem silniejszy ból w mięśniach (coś jak większe zakwasy), pomyślałem, że to od roweru (dużo jeżdżę, a w zasadzie to jeździłem). Na 3 dzień było już tragicznie (nie mogłem wstać z łóżka) ojciec pomagał mi zejść po schodach by dojechać na pogotowie. Na pogotowiu dostałem zastrzyk i miałem ogólne badania (wyszło mi podwyższone CRP, ale za kilka dni miałem powtórkę badań i CRP już w porządku). Puszczono mnie do domu, od tego czasu jak mnie puścili do domu to bóle zmniejszyły się do takiego stopnia, że mogłem już swobodnie chodzić, ale cały czas odczuwałem te *tiki* w mięśniach i trwa to do teraz (26.11.14 19smile)). Brałem dużo leków na bóle mięśni...nic nie pomogło. Miałem wykonywane badania na różne bakterie - yersinia, chlamydia, boleriozę, na grzyby, na paciorkowe, candide i inne. Wszystko wychodziło negatywnie (jedynie chlamydia w IgG trochę ponad normę - wskaźnik normy do 11, a ja miałem 13, lekarz powiedział, że da sobie obciąć rękę, że to na pewno nie wywołuje moich bóli). Codziennie siedzę na necie po kilka godzin i czytam, czytam co może być przyczyną. Lekarze nic nie wynaleźli. W zeszłą środę byłem u neurologa, stwierdził, że mięśnie nie są uszkodzone, ale skierował mnie na badania EMG mięśni, drogie te badania w cholerę (koło 500 zł), narazie myślę czy iść czy nie. Siedząc na necie wyczytałem, że za moje dolegliwości może być odpowiedzialna tarczyca...no i teraz pytanie, czy ktoś z forumowiczów miał choć trochę podobne dolegliwości do moich ? Dodam, że w szpitalu miałem robione badania na tarczycę (wrzesień 2014), TSH - 0,842 [0,270 - 4,200], niby w normie, ale nie jest trochę za nisko? Prócz bólu mięśni nic mi nie dolega, no może prócz tego, że jestem cały czas zmęczony i senny. Zastanawiam się nad badaniami na tarczycę, wyczytałem też coś o chorobie Hashimoto. Jaki jest koszt takich badań i jakie najlepiej wykonać (czytałem o innych niż TSH, FT3, FT4)? Będę wdzięczny za odpowiedzi, pozdrawiam

Możesz zrobić podstawowe tarczycowe czyli te które wymieniasz żeby wykluczyć tarczycę jako przyczynę dolegliwości .Kosztują kilkanaście zł ,Tylko zrób wszystkie ft3 i 4 też . Jeśli akurat w tym *rzucie *choroby CRP było podwyższone to może tu jakiś trop prowadzi ?Jakaś infekcja ? Twoje objawy są tak *dziwne *że ciężko naprawdę coś wymyślić .Bo pewnie elektrolity były przebadane .Została może fibromialgia albo możliwe że po prostu zaburzenia nerwicowe objawiające się takimi wędrującymi bólami .Jeszcze pozostało pytanie czy borelioza wyszła prawidłowa bo często zdarza się że wychodzą fałszywe wyniki .Czy pamiętasz kleszcza , rumień ?Bo jeśli tak to ja bym powtórzyła wyniki .

Witam, fibromalgia dużo czytałem o tym, ale czy tyczy się to ludzi młodych? (mam 26 lat), co do boreliozy, pamiętam przez mgłę, że miałem kleszcza ponad dekadę temu. Badania robiłem, wyszło negatywnie, ale słyszałem, że czasami badania należy powtórzyć...jeżeli ktoś miał podobne problemy do moich to proszę pisać na maila motorrrr @ poczta.fm albo na gg: 7537522, pozdrawiam

Ja radziłabym zrobić jednak EMG na wszelki wypadek i zbadać hormony taczycy: TSH,ft4,ft3.To kilkadziesiąt złotych. Poziomy elektrolitów:poziom wapnia, magnezu,sodu ,potasu.Jeśli OB i CRP są w granicach normy, i jeśli Z tarczycą wyjdzie wszystko OK,to może pomogłyby ci kąpiele siarczkowe w uzdrowisku.Ja z nich skorzystałam i skutek na mięśnie i stawy był rewelacyjny.Żadnych leków, tylko te kąpiele.Przeczytaj: właściwości kąpieli siarczkowych.Ja skorzystałam z 12 kąpieli przez 2 tyg. ,jedna -cena 15 zł.Na temat poziomu TSH i innych hormonów to musisz się skonsultować z endokrynologiem.Niestety np. u mnie wizyta 130 zł.Moje bóle mięsni i różne mrowienia ustąpiły po kąpielach, samopoczucie lepsze i ruchomość stawów duuużo lepsza. U ciebie ja stawiam na tarczycę.Może TSH powinno być nieco wyższe? Ale to tylko lekarz ocenić potrafi. Tymczasem teraz jak jest zimno ubieraj się ciepło, by mięśnie były w cieple,nie w cienkich przewiewnych spodniach. Czy miałeś bad. krwi w kier. reumatycznym?

Witam od pewnego czasu dziwnie jakoś mnie opuszczały siły szybkie męczenie ..problem z chodzeniem ogolne zmeczenie --kiedy trafiłem do szpitala po wykonaniu szeregu badań tomografie , rezonanse z kontrastem postawiono decydujace diagnozy kilka miesiecy złego samopoczucia i 21 dni w szpitalu powalilo mi swiat w gruzy ...diagnozy Dystrofia mięsniowa beckera Przewlekła choroba niedokrwienna serca Krytyczne zwężenie pnia trzewnego więzła łukowatego Przewlekłe naczyniowe zaburzenia jelit... CO DALEJ CO Z MOIM ZYCIEM ....w tak szybkim czasie juz musze chodzic o lasce ..bez niej ani rusz