Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czerwone gardło i trudności z przełykaniem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, ciężko przełykać silnę na 3 razy przełykam .. czuje jak by cos mi stalo w gardle,migdal jest spuchniety , miałem 2 razy duszność byłem w szpitalu to mnie wyśmiali i powiedzieli żebym wracał do domu , zrobil badania wszystko w porządku .. w przeciągu 1.5miesiąca 2x razy antybiotyk brałem lekarz ciągle mówił że chore gardło,pozniej nerwica?ale jaka ... przepisał BELERGOT biore miesiac i nic poszedłem znowu na kontrole .. w końcu dał skierowania do laryngologa , poszedłem wyszło że mam alergie ,, ale nie wie na co* przepisała mi tabletki biore 5dni i nie widzę zmian, miał może ktoś takie objawy? pozdrawiam

Dziękuje za odpowiedź , dziś zarejestruje się do alergologa - mam nadzieje że to coś pomoże , laryngolog napewno stwierdził że nie ma tarczycy,jednak że coś tam w gardle jest tłumacząć że migdał z kratnią coś tam się ściska i powoduje takie skutki ale sama nie wie czy alergia jest czy tak naprawde jej nie ma , biorę leki Claritine 1dziennie(rano). Szczerze tak naprawdę nigdy żadnej alergii nie miałem pierwszy raz ale już mam dosyć męczącej przełykania śliny... tym bardziej coś zjeść czuje jak by jedzenie stało i odrazu musze popijać dlatego mniej jem .. .

Tak jak widzisz Alat i chol masz za wysoki .Wyniki badań należy interpretować znając pacjenta i jego stan zdrowia .Jeśli mogę coś doradzić to po wzięciu 2 antybiotyków możliwe że masz po prostu grzybicę gardła jeśli nie brałeś nic osłonowego -typu probiotyki ,Nystatyna itp. ,wtedy też występują problemy z połykaniem bo śluzówka gardła jest rozpulchniona .

PINA@ - osłonowego lekarz przepisywał tylko BIOTYK ,brałem tak jak on mi mówił zjeść rano wziąć osłonowe i odrazu antybiotyk ( 3 razy antybiotyk bralem w przeciagu 1.5 miesiaca ) gardło mam bardzo spuchnięte migdał bardzo duży ( czerwone aż bordowe ) .. jutro ide jeszcze raz do lekarza a we wtorek Mam odbiór wymazu , biorę leki rano od alergii wieczorem od nerwów tak jak laryngolog i lekarz rodzinny przepisał a czy dobrze tego nie wiem. Dodam jeszcze że na języku mam bardzo dużo białego aż mam grudy.. dzieki za odpowiedz.

Jutro o 8 mam kontrolę zobaczymy co tym razem powie lekarz rodzinny , wiesz co czy slaby to nie wiem bo się nie znam ale wierzylem lekarzowi.. ale się pomylilem , jak skończyłem 3 antybiotyk to dopiero mnie to dopadło te przełykanie(stoi coś w gardle ciągle) i duszności i najgorzej na tym jezyku biały osad straszny..z tym się wiąże 5kg wagi mniej przez tydzień nie chce sie nic jeść człowiek taki senny chodzi .. Także jutro napiszę co ,,lekarz* na to wszystko czy usunąć napewno od kilku tygodnie mam gardło dalej czerwone - bordowe i migdał bardzo duży aż leży mi na języku. Pozdrawia i dziekuje za odpowiedz! Co do nerwowych i alergii - to biorę BELERGOT i Claritine ale wydaje mi się że po tylu dniach brania raczej by była zmiana .. a ja na chwile obecną dalej się mecze...

Ten lek jest tylko na receptę ,myślę ze lekarz go tobie przepisze .Co prawda kolonie masz nieliczne grzybów ale trzeba je wybić .Ja tez kiedyś miałam podobnie ,na anginę byłam leczona przez 3 tyg antybiotykiem .Po wyleczeniu anginy dalej bolało mnie gardło i czułam w nim przeszkodę .Czułam się żle tak jakby mnie rozbierała grypa ,więc znowu polazłam do lekarza ,okazało się ze 2 dni leczenia Flukonazolem postawiły mnie od razu na nogi .Laryngolog nie pomyślał o tym żeby od razu mi przepisać coś osłonowego .Probiotyki to za mało

U mnie Laryngolog - powiedziała że ,,niby* widzi jakąś gule ale sama nie wie i że jest alergia chyba i przepisała te leki to biorę rano , lekarz rodzinny że nerwica to biore Belergot ,wczoraj byłem na USG wszystko wporządku lekko otłuszcza się wątroba ale to przez antybiotyki wszystko , dostałem leki i tez biorę 3razy dziennie Essentiale .. dobrze że ostatecznie znalazłem forum i sam zrobiłem ten wymaz i teraz wiem dlaczego tak się czuje . U mnie objawy dokładnie jak grypa , nic się nie chce jeść człowiek taki zmulony chodzi i oczy mnie bolały . Tylko mnie bardzo zastanwia skąd ta duszność się wzieła czy to od tego zagrzybienia gardła?