Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Badania profilaktyczne po zawale serca w Warszawie

Gość Kamillla

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Proponuję, żeby chodziła Pani regularnie na wizyty do kardiologa. Razem z kardiologiem ustali Pani, jakie badania kontrolne są potrzebne? Prawdopodobnie warto wykonać badania krwi: lipidogram (cholesterol całkowity i jego frakcje), transaminazy, CK, kreatyninę, elektrolity, morfologię, kwas moczowy i może również inne. Warto wykonywać od czasu do czasu EKG, echo serca i jeśli jest potrzeba próbę wysiłkową i holtera. Wszystko można ustalić z kardiologiem. Ceny badań różną się w różnych ośrodkach. Dlatego warto zapytać o ceny w rejestracjach/recepcjach danej przychodni lub centrum medycznego. Jeżeli będzie miała Pani skierowanie od swojego lekarza rodzinnego (POZ) na leczenie kardiologiczne do poradni kardiologicznej, to prawdopodobnie kardiolog skieruje Panią na nieodpłatne badania.

Gość Krzysiekwawa

Pan Marek ma dużo racji. Nie wiem czy słyszałaś Kamilo o akcji profilaktycznej prowadzonej przez Centrum Medyczne Synexus. Nie trzeba mieć skierowania, wystarczy się zapisać na badania, które obejmują m.in.lipidogram, morfologia, OB, CRP, próby wątrobowe i jeszcze jakieś (nie pamiętam już dokładnie). Moja mama już wzięła udział i szczęście wszystko jest OK. Tutaj masz nr tel gdybyś chciała 22 203 03 00

Można faktycznie prześwietlić swój organizm pod kątem różnych schorzeń w Noma Medica. Mają gabinety w różnych miastach, w tym też w Gdyni na ul. Bema. Pracują na jednym z lepszych sprzętów na świecie, jeśli chodzi o diagnostykę. Będę do nich szedł na darmowe badania analizatorem kwantowym, jeszcze tego mi robili, jestem ciekaw wyników. Rejestracja na takie badania jest telefoniczna – 533310889.