Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, osłabienie, brak koncentracji i niskie ciśnienie

Gość KarotkaS

Rekomendowane odpowiedzi

Poczytajcie może o fobii społecznej. Kilka lat temu cierpiałem na to i po rocznej psychoterapii wyleczyłem się w Centrum Zdrowia Psychicznego w Warszawie. Objawy takie jak opisujecie. Zawroty głowy, balansowanie na granicy przytomności, szybkie bicie serca, uczucie wysokiego ciśnienia w głowie. To jedna z chorób XXI wieku.
Witam, nazywam się Magda Kajdos i jestem studentką V roku Wydziału Lekarskiego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi. Obecnie przygotowuję pracę na konferencję naukową dotyczącą jakości życia u chorych cierpiących na zawroty głowy.Byłabym bardzo wdzięczna gdyby Państwo zechcieli poświęcić chwilę i wypełnić ankietę dotyczącą tego tematu. Ankieta znajduje się pod poniższym adresem https://achilles.wam.lodz.pl/~agrest/ankieta.php Z góry dziękuję za okazaną pomoc!

Witam... trafilem na to forum poniewaz mialem dziwne doswiadczenie. Kilka dni temu przechodzilem grype, raczej lagodny przebieg(kaszel, katar, dreszcze, lekkie bole kosci i miesni, temp nie osiagnela 39st). Po jednej nieprzespanej ncy zdarzylo mi sie cos co bardzo chcialbym zrozumiec. Otoz ogladalem pewna tv informacyjna i dopadlo mnie mega zmeczenie(nie spalem od ok 20 h+grypa) zasnalem ok godziny 10... blyskawicznie, nic mi sie nie snilo, w pewnym momencie obudzila mnie mama(mialem swiadomosc tego gdzie jestem i ze to mama) natomiast na zadawane mi pytania odpowiadalem gadajac jakies niezrozumiale bzdury(wiem to z jej relacji ja nie pamietam), gdy juz zaczalem wypluwac jakies zrzumiale slowa, bylem na tyle swiadomy ze stwierdzilem ze nie moge ruszac rekoma, po ok minucie bylem juz sprawny, prewrocilem sie na bok i... poczulem taki jakby scisk w glowie nasilajacy sie i dziwny posmak w ustach(nie potrafie go scharakteryzowac)... ocknalem sie ....

Ponownie zamknalem oczy i scisk zaczal sie powtarzac... dopiero po dluzej chwili z otwartymi oczyma zasnalem bez problemu... obudzilem sie po k 6 gdzinach a sen byl raczej plytki... jezeli ktos mial cos podobnego, lub wie cos na ten temat prosze o wiedze tutaj lub droga mailowa abufaradz@wp.pl pozdrawiam i z gory dziekuje....