Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, osłabienie, brak koncentracji i niskie ciśnienie

Gość KarotkaS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. od miesiaca mam ogromne zawroty glowy codzinnie.jestem oslabiona. Nie moge sie skoncentrowac na niczym.Nie moge sie zrelaksowac nawet. czuje jakby mnie nie bylo jakbym byla obok. Wiem, ze to moze dziwne brzmi i ciezko zrozumiec ale nigdy sie tak jescze nie czulam.Bylam u kardiologa ale mi powiedzial, ze jestem zdrowa i zebym pila kawe bo mam niskie cisnienie. Pije te kawe ale nic mi nie pomaga. W dodatku nie moge wychodzic na slonce bo mnie wszytko tak jakby*razi*.No czuje sie fatalnie. Milam nadzije, ze mi przejdzie ale nie przechodzi.Fakt, jestem osoba nerwoowa.Moze to objawy nerwicy* ale czujse jakby mi cos bylo.:( co mam robic, gdzie isc do lekarza.Madrego lekarza;( Robilam badania krwi z rozmazem. wszytsko jest niby okey. A ja czuje sie zle;( pomozcie;(
Mysle ze to na tle nerwicowym ale muszę się wybrac do lekarza. Tydzień temu miałam problemy w pracy ogólnie od 3 lat na mojej osobie stosowany jest mobbing. Kręci mi się w głowie. Tak o 15.00 narasta to uczucie dzis miałam koszmarną noc. Opiszę to uczucie. Mam wrażenie jakby tył głowy lekko mi drętwiał i to zawirowanie jakby to tam miało bazę i wychodziło z tyłu głowy jest to koszmarne uczucie. Trudno mi leżec na poduszce wszystko mnie uraża głowa od lekkiego ucisku oparcia jakby mi drętwieje. Dochodzi wtedy strach chora wyobrażnia i zasnąc to wielki problem. pa
wypiłem alkohol i na drugi dzień tak po południu normalnie boli mnie głowa przy wstawaniu np z krzesła (pulsuje) miałem katar i gorączkę i mi zimno było ale wziołem leki przeciwko grypie i dziś rano jest oky.Mam jeszce lekki katar ale to mam taki lek żeby go nosem wciągnąć i to mi przejdzie , ale boje się o głowę bo mnie tak dziwnie boli przy wstawaniu albo przy opuszczaniu głowy na dół . POMÓŻCIE!!!!!
witajcie ja mam zawroty głowy, uczucie że ktoś mi ściska głowę, drętwieje, kołatanie serca, ciśnienie dobre ale za to puls wysoki. Mam 21 lat. Robiłam tylko podstawowe badania, które wyszły dobrze. Ale lekarz rodzinny stwierdził że to nerwica. Chodzę do psychiatry. Mam leki ale nic mi nie pomagają. Czy to naprawdę nerwica???
Gość kolarz1983
wszytskie te dolegliwosci o ktorych piszecie to nic innego jak strach lub paniczny lęk.To jest oczywiscie na podłożu nerwowym mimo iż wielu z was twierdzi ze sie wcale nie denerwuje. Spokojnie to nie jest choroba psychiczna tylko wynik skumulowanych emocji, które przerastaja nas czasami. Nie ma co robic zadnych kosztownych badań, najlepiej isc z tym do psychiatry po leki , pozniej chodzic do psychologa a juz najlepiej zapisać sie na psychoterapie. Lekami da sie to wyleczyc ale jest duże prawdopodobienstwo ze za jakis czas lęki wróca i wszytsko znowu legnie w gruzach. p.s. powyższy teskt jest na podstawie moich doswiadczen i przebytej psychoterapii
Mam rowniez zawroty glowy,nagle wszystko jest ok i spada to na mnie nagle!!! Laryngolog stwierdzil ze sa to zaburzenia blednika spowodowane niskim cisnieniem. Dochodza do tego pulsujace bole w tyle glowy.Mysle ze robienie badan nie zaszkodzi nikomu byle miec pewnosc ze wszystko ok.Mnie sama czeka ich wiele lacznie z badaniem tetnic wspomnianych pozwyzej.Zdrowie jest jedno i nie ma co tego lekcewazyc.Zycze wytrwalosci i Zdrowia oczywiscie:-))))
Ja mam zawroty glowy od ponad roku. raz dziennie mnie nachodzi i po jakiejs godzinie znika. do tego czuje sie czasem jakbym miala zemdlec. milam juz wszystkie mozliwe badania i leki. lekarz ostatnio dlugo sie zastanawial co ze mna zrobic i skierowal mnie na rezonans. niewiem skad to sie wzielo ale widze ze nie tylko ja mam taki problem ;/
Mam 23 lata, i nie pamietam od kiedy mam zawroty głowy,nie codziennie ale pare razy w miesiacu! przy tym mdłosci i duszności,ciągle drętwieje mi kark, ręce i twarz.Chodzenie po lekarzach nie daje mi nadzieji bo zawsze słysze to samo czyli * jestes wysoka i masz złe krą.krwi, poza tym masz niskie cisnienie i nerwice, wez tabletki ziołowe na uspokojenie a jak bedziesz miała niskie cisnienie to wypij kawe* to wszystko nie pomaga, bo gdy nagle słabne nie moge ustac na nogach nawet podniesc ręki, jestem senna i ogłuszona przez nastepną godzine! Mam nadzieje ze uda sie wam wszystkim z tego wyjsc bo to naprawde komplikuje zycie!! pozdrawiam!!
ja mam bardzo podobny problem...mam 16 lat i od pewnego czasu rano i w dzien mam straszne zawroty glowy wszystko mi sie kreci*,nie wiem co robic i czy jest to normalny objaw w tym wieku ale to sie nasila i staje sie uciazliwe *do tego dochodzi jeszcze ogolne oslabienie i brak energi* prosze o0 pomoc **porade**
alla,miałam takie zawroty głowy wiele lat temu.Przechodziło i po jakimś czasie wracało.Doszukiwałam się różnych chorób organicznych.Miałam to po 2,3 razy w roku przez około tydzień,dwa za każdym razem.W przychodniach mnie zbywali i mówili,że jestem młoda,że się rozwijam itd. i że to może dlatego.Po paru latach dowiedziałam się,że to nerwica.Porozmawiaj z lekarzem,zrób podstawowe badania,nie zapominając o tarczycy i przejdź się do porządnego lekarza psychiatry.Na tym etapie szybciutko Cię wyciągnie z nerwicy.To o czym wszyscy tu piszą to tak jakby o mnie sprzed lat.Też ciągle doszukiwali się nie wiadomo czego co jeszcze bardziej mnie niepokoiło i doprowadzało do drętwień,szumów w głowie i zawrotów.Albo mnie zbywali,nie zawracając sobie niczym głowy.Zależy do kogo trafiłam.Po latach wiem,że państwowa służba zdrowia do nieporozumienie.Najlepiej spróbować do lekarza,który pracuje przy szpitalu i ma dużo większe doświadczenie niż taki z przychodni.
Gość Agnieszka79
Witajcie, także mniewałam zawroty głowy (takie jak po wypiciu większej ilości %) oraz czułam się ogólnie rozbita, farmaceuta polecił mi przyjmowanie żelaza. Więc kupiłam z Plusssza dwuwarstwowe tabletki musujące czyli takie które rozpuszcza się w wodzie i pije :) dodadtkowo kupiłam jeszcze Folic, gdyż wiadomo że organizm źle chłonie żelazo a ta maleńka tableteczka ( polecana również panią w ciąży ) znakomicie je przyswaja. Pozdrawiam