Toxek Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Witam, mam problem. Już kolejny raz na dłoni pojawiają mi się krosty, które, po ich podrażnieniu, swędzą. Mam również dwa punkty w których owe krosty są bardziej skumulowane i tworzą ranki na 0.5 - 1cm. Na tych właśnie rankach widać niewielkie zaropienie. Z tego co udało mi się zauważyć, problem pojawia się w okolicy zimy, gdy temperatura na dworze jest niska a dłonie są wystawione na jej oddziaływanie. Dotychczas radziłem sobie z problemem smarując dłonie kremem nawilżającym, ale nadszedł czas, żeby dowiedzieć się co to za dziadostwo i jak sobie z tym poradzić raz na zawsze. Wygląda to tak jak na zdjęciu z linka poniżej: https://lh3.googleusercontent.com/-8Fkt1hArvSU/VG_VUcAY5jI/AAAAAAAAMTM/IcaCrGfymho/w2000-h2000-no/CAM01102.jpg Macie jakieś pomysły? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam, Wydaje się, że najlepszym pomysłem w Pana przypadku jest udanie się na konsultację do dermatologa, czyli do lekarza zajmującego się chorobami skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi