Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Spadek tętna podczas biegu

Gość darekkow

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem osoba biegajaca, okolo 50km. tygodniowo. Po *podkreceniu* treningu zauwazylem pewien objaw. Przy dlugim biegu na granicy III obszaru (beztlenowego) z tetnem w okolicy 150 nastepuje gwaltowny spadek tetna do 90-120. Towarzyszy temu *zatkanie*, czyki brak mozliwosci dostarczenia odpowiedniej ilosci tlenu. Oprocz objawu *zatkania* nie wystepuja zadne dusznosci, bole lub nic podobnego. Wyraznie jednak gwaltownie narasta zmeczenie, nie jestem w statnie dluzej kontynuwoac biegu. Jezeli ktos moze mi udzielis wskazowki, co to takiego i jak z tym walczyc - prosze o rade.
Witam Cie i powiem tak ... Myslalem ze padne bo : - przy biegu leciutkim truchciku na 20m i zatrzymaniu sie serce skakalo z 100 na 120 lekki blok jakies 1.5 sekundy , szarpniecie w klatce , skok na 190 znów blok jakieś 1.5 sekundy i równe bicie potrujne z jedną przerwą po jakiejs 1 min stan wraca do normy , każda dekada skoku na tempo jakieś 5 sekund ( czyli bicie 190 przez 5 sekund) , podczas tego nogi z waty brak zadyszki i silny puls w splocie słonecznym ktory rezonansowal z pulsem jakbym mial zatkana aorte , - przy wychodzeniu po schodach tak samo , - przy wstawaniu z łozka podobnie , - gdy podskoczylem z 10 razy w gore lekko wybijajac sie slablem z podobnymi objawami . Mialem tak przez 2 miesiace , mialem depresje leki jak cholera myslalm ze umieram , pare razy wyladowalem w szpitalu . Ataki przychodzily kiedy im sie podobalo a najczesciej jak wysiadalem z samochodu i przechodzilem do pozycji stojacej . bralem leki od kardiologa ktory stwierdzil czestoskurcze na dosc srednim poziomie . mimo lekow branych przez 2 miesiace bylo to samo . Poszedlem do bioenergoterapelty ( znany w Polsce) , stwierdzil bardzo silna nerwice , wycienczenie i klopoty z pecherzem , przepisal mi ziola . No i po dwoch tygodniach brania ziol : - biegam po 2 km - skacze intensywnie na skakance , - trenuje boks co dziennie wyniki ekg wysilkowego eleganckie a holtera jeszcze lepsze az kardiolog sie zdziwil tylko 44 skurcze dodatkowe na 1000 , 0 migotan komor i przedsionkow co wiecej z holterem zrobilem sobie solidny trening , kardiolog galy wywalil i powiedzial ze to bardzo ciekawe ... Moje objawy znikly jestem zdrowy jak byk , pije ziola nadal ...