Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból w okolicach serca u nastolatka

Gość artur

Rekomendowane odpowiedzi

* Witam mam jeden proglem mam bul w okolicach serca ze nawet nie umiem oddychac musze pobierac bardzomało powietrza zeby tak nie bolało niewiem co to moze byc ale ja mam dopiero 16 lat u uprawiam sport (triathlon) * prosze odpisac bo niewiem co sie dzieje
hey słuchaj najprawdopodobniej masz nerwice. Za bardzo sie stresujesz rywalizacja ,wygraną.Ja też miałam ten sam problem poprostu na początku zwolnij troche tempo kup krople nasercowe(bez recepty)i zacznij znowu uprawiac regularnie sport a dla pewnosci isc do lekarza i popros aby skierował Cie na badania specjalistyczne.:) Życze zdrowia.:)
Cześć mam dokładnie ten sam problem co Artur, często czuję kłucie w okolicach serca co uniemożliwia oddychanie. Próbuję wtedy *łykać* powietrze w bardzo małych oddechach bo inaczej nie daje rady (ból jest zbyt duży). Takie dolegliwości mam już od dłuższego czasu ale ostatnio bóle się nasiliły i łapią mnie w najmniej odpowiednich momentach np na zajęciach lub jak gdzieś idę, co skutecznie uniemożliwia funkcjonowanie. Mam 20 lat i w przeciwieństwie do mojego przedmówcy nie uprawiam sportu ( nie licząc biegania do środków MPK;) ) i nie mam powodów do nadmiernego denerwowania się. Proszę o poradę, z góry dzięki.
Hej. Od wczoraj kłuje mnie w okolicy serca. Bardziej od strony lewej pachy. Wczoraj bolało bardziej i pulsowało a teraz tylko kłuje gdy wdycham powietrze. Nie boli kiedy leżę. Mam się zgłosić z tym do lekarza ? Można leczyć to jakoś bez wizyty u lekarza ?
Cześc Ja wczoraj z powodu bóli w klatce piersiowej i nie dobrymi wynikami EKG wylądowałam w szpitalu. Tam lekarze potraktowali mnie przedmoitowo i ogólnikowo.Uważam że lekarze sądzą,iz choroby serca zarezerwowane są tylko dla ludzi po 40 ja mam 22 lata a takie dolegliwości mam już od roku.
witam. mam 20 lat i mam problem już od jakiegoś czasu miałem lekkie kucia pod prawa piersią ale masowałem to miejsce i przechodziło. od wczoraj ok. godz. 13 zaczął się ból ciągły boli mnie ciągle gdy oddycham albo prostuje ręce do góry. nie wiem co robić czy iść do lekarza czy może to przejdzie boje się ze to coś z płucami bo pale dużo i wtedy mnie bardziej boli gdy się zaciągam. proszę o jakaś podpowiedz albo diagnoz dziękuje z góry
to jest prawdo podobnie zaburzenie przewodzenia po między przedsionkiem a komorą. ostatnio coś takiego lekarka mi powiedziała po tym jak miałem zrobione EKG. mam 26 lat, ale też męczę się z tymi bólami od lat wielu i często są bardzo mocne. lekarka kazała mi brać leki na uspokojenie.
Jeśli kłuje was przy oddychaniu, macie takie uczucie jakby zebra wbijały wam sie w płuca albo po prostu coś ostrego i nasila się to przy wdechu: po pierwsze przestać pić colę, kawę i podobne (zdziwilibyście się jak wiele rzeczy ekstremalnie wypłukuje magnez) po drugie suplementować magnez i potas. 80% nerwic o których czytam na tym forum to niedobór magnezu, potasu, cynku i omega-3. Zacznijcie martwić się o dietę a nie szprycujcie lekami! zdrówka

Witam mam 13 lat od wczoraj mam straszne bole klatki piersiowej i kołatania serca byłem u lekarza mialem robione ekg i nic niewykazalo lekarz powiedzial mi ze to moze byc na tle nerwowym jutro ide do kolejnego lekarza bo leki niepomagaja martwie sie bo jestem sportowcem

Witam was miałem taki problem, zaczoł się w wieku około 20 lat byłem u lekarza rodzinnego i to nie raz, przepisywał mi jakieś leki i na jakiś czas przechodziło i znowu się pojawiało, też ciągle słyszałem od lekarza na tle nerwowym więc mu zaufałem i nie leczyłem się na to a dokładnie duszności ,łykanie powietrza i bule w klatce wiele lat tak przechodziłem a teraz mam 40 lat i jestem po ciężkim zawale serca, zawał przeszedłem w wieku 37lat i usłyszałem w szpitalu, że na serce musiałem chorować od dawna więc radzę nie zwalać wszystkiego na nerwy pozdrawiam.

Gość WojtekSzukaPomocy

Witam mam 14 lat i mam ten sam problem, EKG nic nie wykazało ,czasami się bardzo boje , że umrę Badania z krwi , moczu wykazały się dobrze a ostatnio od tej niedzieli 2016.08.14 w nocy gdy próbowałem iść spać kręciło mi się w głowie. (Nie mogę oddychać ,kluje mi w sercu a jak oddycham to małymi porcjami powietrza[po chwili przestaje , najczęściej przestaje gdy leżę na plecach ) Proszę o pomoc .