Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interpretacja wyniku Holtera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Odebrałam wyniki badania Holtera. Pielęgniarka wręczyła mi je, powiedziała, że jest wszystko ok i zniknęła. Jednak nie jestem pewna czy tak jest rzeczywiście. Mam 28 lat i niejednokrotnie przy badaniu u lekarza pierwszego kontaktu stwierdzano tachykardię. Proszę o interpretację. Całkowity czas zapisu: 23:6 Średnia częstość rytmu serca 83 bpm Minimalny HR 52 bpm (godz 2:39) Maksymalny HR 165 bpm o 17:43 Mam nadzieję, że tyle danych wystarczy. Proszę o pomoc.

To podam dane z raportu holtera, tam gdzie nie jest napisane *0* lub *-* Długość 23:06 Wszystkie QRS 117237 HR w tachykardiach 4,1 % 4813 HRV SDNN 141 Indeks SDNN 51 rMSSD 24 pNN50 5 trójkąt 22 HF 178.5 LF 589,4 VLF 811,7 QT max 429 Qtc 445 śr Qt 341 śr Qtc 400 O tej 17:43 nie robiłam nic nadzwyczajnego. Raczej w ciagu dnia, wcześniej byłam zdenerwowana. A o 17 relaks po pracy.

Witam, może ktoś z Państwa się orientuje jeżeli chodzi o kwalifikację do wykonania zabiegu za pomocą ablacji. Od kilku miesięcy pojawia się u mnie tachykardia, lekarz zalecił badanie Holterem 7 dniowym, po którym wyszło: Przykłądowy dzień (każdy jest podobny) QRS: 157582 w ciągu doby; HR średni: 110; Maksymalna częstość akcji serca wynosiła 170 bpm. Dodam że mam stymulator serca w związku z blokiem przedsionkowo- komorowym II stopnia orazw tamtym okresie występującą bradykardią. Proszę o pomoc. Pozdrawiam:)