polek1980 Opublikowano 11 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2014 Witam, Mam pytanie odnosnie przyjmowania aspiryny po ablacji zespolu WPW. Ablacje mialem nieco ponad 3 tygodnie temu (20.10.2014). Po ablacji zaleceniem bylo przyjmowanie przez 6 tygodni aspiryne ASS 100 (100mg), lecz odczuwam skutki uboczne jej brania a mianowice pekaja mi zyly i robia mi sie samoczynnie siniaki, poza tym szumi mi w uszach i mam lekki bol glowy. Czy moge zaprzestac po ponad 3 tygoniach przyjmowanie aspiryny? Czy jest to jeszcze za wczesnie i grozi powaznymi powiklaniami? Nie wiem czy to ma znaczenie ale dodam ze mialem komplikacje po ablacji tj. krwawienie w prawej pachwinie po okolo 7 godzinach po zabiegu. Po tym mialem ogromnego krwiaka na udzie ale juz prawie zszedl (czasami mnie cos tam jeszcze zaboli lub zapiecze w nodze). Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam Robert Cytuj Odnośnik do komentarza
kardiolog Marek Kośmicki Opublikowano 14 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Witam, Lepiej nie skracać stosowania aspiryny. Siniaki mogą być z nią związane, ale szum w głowie i lekki ból głowy raczej nie. Proponuje porozumieć się w tej sprawie z lekarzem, który wykonywał ablację, lub który opiekował się Panem w szpitalu, kiedy była wykonywana ablacja. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi