Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Drganie mięśni, problemy z przełykaniem i zmęczenie

Gość olka8881993

Rekomendowane odpowiedzi

Gość olka8881993

Witam wszystkich , mam 21 l. Mam problem z którym nie potrafię sobie kompletnie poradzić.. Przez ostatnie kilka lat miałam bardzo trudny okres w swoim życiu. Liczne problemy rodzinne , które mocno przeżywałam, częste klótnie z chłopakiem, brak pracy, kompletny brak pieniędzy, dlugi.. Teraz właściwie jeszcze nadal nie jest fantastycznie, bo pozostały zobowiązania finansowe , ale już dużo mniejsze. Mam pracę i wiem ,że sobie z tym niebawem poradzę. Dwa lata temu zauważyłam u siebie dziwne drgania mięśni (jakby pod skórą mimo spoczynku mięśnie sie same poruszały) oraz problem z przełykaniem pokarmów , ciągle bałam sie że się uduszę, nie jadlam kiedy byłam sama w domu .. A jak już był ktoś ze mną to jadłam , a zaraz po tym wydawało mi sie że cały ten pokarm spowrotem wrócił mi do gardła, zaczynałam kaszleć i miałam wrażenie że za chwilę się uduszę. Wielokrotnie jeździłam na pogotowie, ale każdy odsyłał mnie z kwitkiem, mówiąc że wszystko jest ok. Później miałam troszke spokoju.. A w tym roku rozpętała się tragedia .. Nie dość, że problem z jedzeniem nie zniknął, to w dodatku do tego pojawiło się nasilone drganie mięśni, swędzenie, mrowienie, drętwienie. Osłabienie siły mięśni, sztywność karku, ból głowy, oczu, STAŁE ZMĘCZENIE i brak ochoty na nic. Najchętniej w ogóle nie wstawałabym z łóżka , tylko nieustannie leżała i czekała na śmierć. Ostatnio także dopadło mnie ogromne pieczenie w klatce piersiowej , od razu pojechałam na pogotowie - nic nie pokojącego lekarze nie stwierdzili. Dzień później , przeraźliwy ból mięśni w nogach... I kolejna wizyta u lekarza z diagnozą ,że wszystko jest w porządku. W dodatku naczytałam się w internecie że takie objawy to klasyczne STWARDNIENIE ROZSIANE. Codziennie przeglądam forum i wariuję... Chociaż wiem,że powinnam przestać czytać o wyimaginowanej i niepotwierdzonej chorobie, ciągle to robie ! W kwietniu tego roku wylądowałam także na odziale neurologii. Zbadało mnie kilku lekarzy - neurologicznie bez mian. WYkonano mi serie badań - wszystko w porządku. Rezonans magnetyczny bez zmian , nic niepokojącego się nie dzieje. Ale mnie to nadal nie uspokoiło, ponieważ ciągle mam wrażenie ,że lekarze coś przeoczyli.. W dodatku nawet jak wydaję mi sie ,że jestem rozluźniona , jak jestem na basenie, albo w spa.. I czuję się odprężona , to wtedy mam wrażenie ,że moje nogi same się uginają i drżą... I zaraz od razu mam w głowie czarne myśli. Nie mam pojęcia co się ze mną dzieje, ale odbiera mi to całą radość z życia.. Jestem bliska powtórzenia rezonansu na swój koszt i całej masy badań w kierunku stwardnienia. Nie dociera do mnie,że to mogą być nerwy. Zawsze miałam się za silną osobę... Błagam o pomoc. Nie mogę sobie kompletnie poradzić, sama z sobą...

Witam, Bardzo dobrze, ze została Pani przebadana neurologicznie. Powtarzanie rezonansu magnetycznego, szczególnie bez wskazań lekarskich, nie jest dobrym pomysłem, ponieważ nie jest to badanie całkowicie nieszkodliwe dla zdrowia. Proponuję konsultację psychiatryczną. Być może nareszcie będzie można Panią właściwie leczyć. Życzę powodzenia!