Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość wystraszony

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wystraszony

Witam mam pytanie. Przeszedłem 14 terapii Antybiotykami jedna kuracja trwała miesiąc , to wszystko ciągiem przez 14 miesięcy , nie brałem żadnych tabletek osłonowych bo ani w aptece nie proponowali ani lekarz nie wypisywał ich na recepcie. Po skończeniu tej katorgi antybiotykowej zacząłem stosować nystatynę dlatego że mi sięzrobił biały nalot na języku po której kuracji dostałem ślinotoku i od tego czasu zaczął się problem z grzybicą. Z jednej skrajności w drugą skrajność. po stosowaniu nystatyny która nie odniosła oczekiwanego efektu odstawiłem całkowicie leki kupiłem kompleks witamin taxofit z grupy B zacząłem je jeść, dostałem biegunki , boli mnie brzuch mam uczucie przelewania mój brzuch wydaje jakieś dziwne odgłosy zauważyłem u siebie spadek masy widoczny na przedramieniu (ręce chudną) brak apetytu i dreszcze wie ktos co to moze być?

Przedawkowanie wszystkiego , ja proponuje trochę odpocząć od wszystkiego aby się uspokoił żołądek , pij może nawet siemię lniane , potem jogurty aby przywrócić florę bakteryjną a jak już trochę uspokoisz układ trawienny to może jakiś zestaw witamin ale bez szaleństw , jeść owoce warzywa - są buraki , czarna rzodkiew, marchew , jabłka i normalnie urozmaicenie jeść wszystko i powinny się dolegliwości ustatkować.

Ja myślę że od tych antybiotyków masz candydozę. Też miałam taką plamę na języku. Nie umiałam tego wyleczyc.Nestatyna nie pomoże ma w swoim składzie substancje słodzące. Ja stosowałam jeszcze inne leki i nie pomogły. Jeśli mam rację i masz grzybice to bardzo ciężko się tego pozbyć. Nie tylko musisz odstawić produkty zawierające cukier ale także mleko i drożdże wiec jogurty odpadają .Ja do słodzenia używam ksylitol i plama na języku zeszła. Kupuje chleb bez drożdży ciemny a do smarowania używam oleju kokosowego.Naprawde co do plam na języku które w dodatku piekły mam spokój. Poczytaj trochę na temat candydozy i np.ksylitolu.Jesli zależy ci na zdrowiu warto spróbować. Pozdrawiam.

Gość WYSTRASZONY

Witam was dziękuje za to że zechcieliście mi odpisać. tak to prawda zjadłem za dużo antybiotyków to były antybiotyki głównie Antybakteryjne ponieważ dokucza mi E coli której nie mogę wybić za cholerę. non stop jem jakieś tabletki jak nie antybakteryjne to na grzybice mi wypisują i tak w kółko od jakiegoś czasu miewam okresowe bóle brzucha ostatnio właśnie po nystatynie w czasie brania kilka dni pobrałem po tych kilu dniach przyszedł dzień gdzie obudziłem się z bólem głowy brakiem apetytu biegunką brakiem siły na cokolwiek ,katastrofa takie napady mam i one trwają ok tydzień czasu dopiero po tygodniu gdy nie biore żadnych antybiotyków siły wracają apetyt też. Do czego zmierzam do tego że mam biegunke mam pytanie byłem u lekarza kiedyś bo to co dzisiaj opisałem nie dzieje sie pierwszy raz . Lekarz po wysłuchaniu mnie zapisał mi loperamid brać go? i jeszcze jedno dlaczego tak ręce chudną? mam też wydęty dziwnie brzuch po jedzeniu . powinienem jakieś badania zrobić?

Wiesz , my tu nie możemy robić za lekarza ale jak już biegunka ustała to po brać ten lek . A brzuch to chyba musi dojść do formy po tych wszystkich przejściach spróbuj brać raphacholin po zjedzeniu jak będziesz miał taki dziwny brzuch a najwyżej zrobić USG brzucha ale myślę ,że wszystko wróci do normy a raphacholin na pewno Ci ulży w dolegliwościach . bo on jest właśnie na wzdęcia.

Wydaje mi się ,że jednak powinieneś odbudować florę bakteryjną w jelitach , jak nie jogurtami to kiszonkami może to i lepsze jak kiszona kapusta , ogórki kiszone najlepiej swojskie ( może ktoś ma w rodzinie) i nawet jak są wzdęcia to jeść a po tym zażyć raphacholin , na mnie działa rewelacyjnie , jest to stary sprawdzony lek z dawnych lat , te nowości próbowałam ale to nie to przynajmniej u mnie. A ręce chyba zbieg okoliczności , nie wszyscy muszą mieć muskuły ale obserwuj .

Gość WYSTRASZONY

Z tą biegunką moją to jest tak że ona nie ustaje mam ją ciągle od samego początku problemów z E coli do tego brałem leki po których występuje biegunka w sumie towarzyszy mi ona już żeby nie skłamać 16 miesięcy.W tym czasie przeszedłem 14 terapii miesiąc w miesiąc, nie pamiętam swojego jednolitego normalnego wypróżnienia. Kupie ten rapacholin zastosuje się do waszych wskazówek i zobaczę może będzie poprawa Dziękuje wam za podpowiedzi :)

Co to znaczy maślane? Tłuste, żółte ........................... przywróć florę bakteryjną bo ją okrutnie wytłukłeś a wszystko wróci do normy, pewnie to trochę potrwa. Najlepiej nic nie bierz , niech się organizm sam regeneruje , tylko odżywiaj się normalnie. Pozdrawia kobra w skórze misia.

Jesteś wyjałowiony na maksa i teraz są tego skutki , to gardło ..............płucz szałwią , jak kupisz to tam będzie napisane co i jak. Musisz być cierpliwy , wiem to jest trudne ale innego wyjścia nie masz . Jak będziesz w aptece to przedstaw sprawę i może tam coś Ci zaproponują sensownego aby przywrócić to co * nabroiły* wszystkie leki ,które zażywałeś.

Gość WYSTRASZONY

Odstawie wszystko nie będę brał żadnych tabletek , po antybiotykach miałem nystatyne 1x1 przez miesiąc , potem wyczytałem że nystatyny trzeba brać 7 sztuk na dzień więc nie szedłem do lekarza tylko pojechałem po nystatyne do niemiec i zjadłem przez tydzień 50tabletek brzuch mi wydęło teraz boleści dreszcze a język jak biały był tak jest...Nie wiem ręce opadają dosłownie

Wydaje mi się,że my nie wiemy całej prawdy jak to było z tymi antybiotykami , może też samemu aplikował sobie antybiotyki tak jak nystatynę bo nie wierzę żeby lekarz aż tak nieroztropnie przez 14 miesięcy kazał stosować antybiotyk bez leków osłonowych , ta wit .B też jest podejrzana i na co ma być . Jasne jednak lepiej jak leczy lekarz

Gość WYSTRASZONY

Odnoszęsię teraz do kobry zapalenie prostaty to jest coś najgorszego co może spotkać mężczyzne w wieku 27 lat. zjadłem te kilkanaście terapi tak jak mi lekarz zlecił a to ze kupiłem bez recepty nystatyne w niemczech to tylko dlatego że chciałem się poczuć lepiej nic oprócz tego nie zrobiłem bo wszystko jest na recepte.

Zapewniam Cię , ze jak się ma 27 lat i zapalenie prostaty to nie koniec świata , są gorsze sprawy . Skoro lekarz tak leczył to idż do tego samego i niech leczy dalej to co leczył a teraz niech leczy to Jego leczenie, Z mojego myślenia wynika ( tak , tak myślę) ,że Ty leczyłeś się dwutorowo przez lekarza i sam i teraz masz tego skutki