Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kołatanie serca i uderzenia gorąca a nerwica

Gość olka:)

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć jestem po operacji wyrostka.Pierwsza doba była ok aż do czasu nocy gdy nagle zaczeło mi szybciej bic, robiło mi sie ciepło na sercu i do tego wypieki na twarzy robili mi EKG ale nic nie wykazało lekarz powiedział ze tak reaguje na upały .A ja nigdy tego nie miałam .Ogólnie stwierdzono u mnie nerwice ale rzadko wystepowała,raz na jakis czas.Po przeczytaniu róznych artykułów pomyślałam że to może po narkozie.Ogólnie miałam kołatanie serca bardzo szybko jak by miało mi sie wydostac na zewnatrz pózniej po kolei cały narząd oddechowy tchawica gardło nie mogłam oddychac a gardło zaczeło mnie dziwnie bolec,okazało się ,że mam grzybice gardła to pewnie od rurki wtłoczonej podczas operacji.Niby tu wszystko powraca do stanu przed operacja ale sie niepokoje , ponieważ czuje się okropnie od 3 tygodni po operacji cały czas mi cos blokuje klatke piersiową i serce jakby mi coś uciskało biore krople na nerwice ale nie pomaga.Jestem dopiero zapisana na Echo serca na 20 wrzesnia .Nie niepokoiłabym się gdyby to były bóle raz na jakis czas a to ciągle 24h na dobe mnie boli. Nerwica czy po narkozie i ile może takie cos sie utrzymywac ? Miał ktos cos takiego .Mam 16 lat więc lekarze mówia ze to nie moze byc zawał ani nic takiego.Mój kolega miał zawał i umarł.
Witam Ola! Ja po operacji wyrostka właśnie miałam to samo. Lekarz powiedział że to przez nie rozprężone płuca. Podczas narkozy tak bywa... No i kazali dmuchać w taki balonik i przeszło boleć, i gorączka zeszła. Trzeba było płuca trochę porozciągać. No ale teraz jestem w domu już 4 dni po wyjściu ze szpitala i po prostu czuje jak by mi *coś* siedziało na klatce piersiowej. Nie moge złapać pełnego oddechu bo więcej powietrza jak by się nie mieści... i trochę kłuje mnie gdy staram się na siłę nabrać więcej tlenu. Nie wiem, czy iść żeby to ktoś zobaczył...