Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wątpliwości co do sposobu przeprowadzenia ablacji

Gość piwko78

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Jestem 4 dni po zabiegu ablacji. Czuje się gorzej niż przed mam zadyszkę wstając z łóżka przechodząc do kuchni. Dzień po zabiegu zgłosiłam lekarzowi, że dalej mam częstoskurcze . Lekarz poinformował mnie że dopatrzyli się jeszcze jednej arytmii. Nie studiowałam medycyny ale zabieg rozpoczyna się badaniem elektrofizjologicznym polegającym na zbadaniu serca a później ma być ablacja. Dlaczego podczas zabiegu lekarz nie zdiagnozował arytmii? Dlaczego do wejściu na salę zapytał co tu robimy?.Podczas badania pokopał mnie prąd na wysokości wątroby i nerek, rzucałam się na stole jak po włożeniu palców do kontaktu . Cytuję ** chodź tu panią dość konkretnie kopie prąd** słowa lekarza do pani ,która powinna być przy komputerze ale jej tam nie było. Pierwszy tekst podczas badania **chodź tu mamy częstoskurcz tracimy czas**. Czy mieliście takie przypadki? Czy to jest normalne? Co dalej, jak wrócić do pracy jak funkcjonować jak nawet nie mogę się ubrać i umyć bo mam taką zadyszkę jakbym przebiegła osiedle 10 razy. Do tego kołatania serca, zawroty głowy, zmęczenie. Odpiszcie proszę 15.11.2014 wracam do pracy wypadało by jakoś funkcjonować. Z góry wielkie dzięki za odzew

Witam, W opisanej sytuacji proponuję jak najszybciej, może jeszcze dzisiaj, wrócić do szpitala, w którym wykonywano ablację i opisać swoje dolegliwości. Prawdopodobnie konieczna będzie kontrola echokardiograficzna. Przede wszystkim trzeba będzie ustalić, czy nie powinna być Pani ponownie przyjęta do szpitala, w którym wykonano zabieg?

Witam Problem w tym,że byłam w szpitalu w poniedziałek poprawić l4 . Zgłosiłam dolegliwości , pani doktor stwierdziła ,że może to być po lekarstwie które przepisano mi na ciśnienie.Wyznaczyła wizytę w poradni nadciśnienia na 14.11. Zapytałam czy w tym przypadku przyjmować leki , tak przyjmować. Dziś zadyszka jest mniejsza ale serce dalej dalej boli. W dniu jutrzejszym mam umówioną konsultację w innej poradni kardiologicznej