Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ucisk na podniebieniu po blokadzie przeciwbólowej

Gość alek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, od 2,5 roku walczę z bólami głowy(podniebienie, tył głowy-ucisk, pieczenie, stały). Chciałbym się dowiedzieć, bo miałem blokadę przeciwbólową pod usg w nerw w stawie żuchwowym i czy on jest połączony bezpośrednio z nerwem podniebiennnym, a wcześniej ze zwojem skrzydłowo-podniebiennym ? Po tej blokadzie przestało mnie boleć w stawie ż. ale na podniebieniu czuję ucisk i pieczenie, promieniuje na tył głowy trochę. Robie ćwiczenia wzmacniające mięśnie szyi i ucisk z tyłu głowy złagodniał. Chcę zrobić blokadę w ten zwój albo nerw podniebienny. Jestem wykończony tym już chcę już pozbyć się tego dziadostwa. pozdrawiam

Witam, Można się domyślać, że blokada była robiona na chirurgii szczękowej lub na laryngologii, albo na neurochirurgii, prawdopodobnie w warunkach szpitalnych. Proponuję wrócić do lekarza, który wykonywał zabieg - chirurg szczękowy/neurochirurg lub laryngolog i opisać efekty tej blokady. Razem z lekarzem bedzie można ustalić, co dalej robić? Przede wszystkicm jednak, należy ustalić, jaka jest przyczyna takich uporczywych bólów, które utrzymują się tak długo? Czy badał Pana neurolog?

Dziękuję za odpowiedź, umówiłem się jeszcze raz do tego lekarza na środę. Jest to(opis ze strony): Dr n. med. neurolog specjalizuje się w leczeniu bólu przy zastosowaniu technik interwencyjnych pod kontrolą USG (blokady, kriolezja), farmakoterapii i akupunktury. Za cel stawia sobie łączenie w leczeniu bólu tego co najlepsze z Medycyny Zachodniej i Medycyny Chińskiej. Spróbuje jeszcze blokad, czuję jak 1-2cm pod stawem żuchowowym trochę w stronę nosa jest bolący punkt i bedę chciał wykonać jeszcze raz. Jak nie pomoże dalej będę myslał.