Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysokie tętno po solarium

Gość Tinka

Rekomendowane odpowiedzi

Zazwyczaj po większej dawce ciepła czy z słońca czy od solarium serce mocniej bije i doprowadza to do wyższego pulsu. Po jakim czasie tętno wraca do normy ?? A co do twojej pewności o braku problemów z sercem bądź nadciśnieniem radziłbym Tobie jednak udać się do lekarza na badania żeby wykluczyć jakiekolwiek zmiany w sercu.Jeżeli będzie wszystko zdrowiutkie to nie ma się co przejmować tym,wiem że nie jest to przyjemne ale w zdrowym organizmie nie powinno to do niczego doprowadzić ;) Pozdrowionka :)

przypuszczam, że może być od tego, skóra spalona, organizm walczy

natomiast gdy puls jest tak wysoki bez powodu przez kilka h, to moze być np. niedobór magnezu, a większość ma niedobory tego pierwiastka. magnez jest związany z sercem, podobnie potas. warto tym poczytać.

przerabiałem to na sobie, kilka dni z rzędu nagle budziłem się w nocy bez powodu , albo rano i tetno 120 przez 4h, że musiałem siedzieć, a mega zmęczony i jest wtedy lęk (w końcu wysokie tętno, wiec to uzasadnione).  No i dopiero suplementacja Magnezu rozwiązała szybko problem, który już nie wrócił , pomimo, że w krwi był w normie, ale to ponoć niedokładne badanie jest. Brałem magnez potem pół roku. slow mag z apteki, bo jest z chlorku magnezu.