Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy i wysokie ciśnienie przy nerwicy

Gość Zmatwiony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam 17 lat, a moje objawy pojawiły się 2 tygodnie temu po przyjściu z siłowni i zażyciu suplementów typu kreatyna i gainer. Może nie bezpośrednio po, minęło jakieś 5 godzin. Następnego dnia zmierzyłem ciśnienie, które ciągle od tamtej pory utrzymuje się w okolicach ok. 145/80. Tak czy inaczej od tamtego wieczora aż do dziś mam ciągłe zawroty głowy. Od lekarza rodzinnego dostałem skierowania na morfologią i badanie moczu. Z wyników wyszło, że mam podwyższony potas, ale nic szczególnego, kreatynina w normie, reszta też. Wylądowałem u kardiologa, który zlecił założenie Holtera. Ku mojemu zdziwieniu, pomiary ciśnienia były niemal idealne. Ciśnienie jednak mocno skoczyło gdy poszedłem do szkoły, przypuszczam, że jest to związane ze stresem. Cierpię na dość silną nerwicę (sam to sobie zdiagnozowałem), ale nie wiem czy to może mieć jakiś związek z tematem. Tak czy inaczej kardiolog powiedział, że nawet w najmniejszym stopniu nie jestem zagrożony nadciśnieniem, a tymczasem mój aparat regularnie wykazuje ciśnienie ponad 140. Jest on raczej dobry, gdyż reszta rodziny ma dobre ciśnienie. Moje pytanie. Co mam teraz robić? Ciągle kręci mi się w głowie i nawet nie znam przyczyny.

Myślę,że powinieneś zrezygnować z siłowni,a zamiast tego zająć się pływaniem .Pływanie relaksuje, rozluźnia wszystkie mięśnie , a tym samym robi dobrze na kręgosłup. Zawroty głowy moga być z przeciążenia kręgosłupa szyjnego.A już zażywanie różnych specyfików w trakcie ćwiczeń jest głupotą.Sta też biorą się twoje problemy.Należy odżywiać się najbardziej naturalnie, grać w gry zespołowe oi pływać.