Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Opuchlizna i swędzenie palców oraz zawroty głowy

Gość Gwozdziu114

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gwozdziu114

Witam mam od roku taki problem mianowicie: puchną mi palce ale tylko prawej dłoni, i do tego swędzą mnie te palce, w tych miejscach gdzie bolą i potem swędzą mam na skórze tych palców skórę tak jakby mnie coś tam ugryzło, czyli zaczerwienienie i miejscowe opuchnięcie. Ogólnie palce prawej dłoni mam wszystkie jakby popuchnięte bo są grubsze niż te u lewej dłoni. Do tego mam co jakiś czas zawroty głowy jakbym odpływał czyli kręci mi się w głowie, dźwięk słyszę jakby z oddali, przed oczami mam jak się huśtam na huśtawce albo pływam w wodzie. Lekarz zlecił mi prześwietlenie ale na nim nic nie wyszło.

Witam, Trudno wypowiedzieć się ostatecznie. Na podstawie Pana opisu dolegliwości można brać pod uwagę zmianę miejscową dotyczącą prawej ręki. Proponuję konsultację dermatologiczną - czy nie jest to zmiana uczuleniowa? - wyprysk kontaktowy? inna zmiana? Zawroty glowy mogą mieć z ręką związek, albo są niezależne od ręki. Jeżeli ostatnio stosował Pan leki przeciwbolowe, to można się spodziewać, że może mieć Pan podwyższone ciśnienie tętnicze - warto często mierzyć ciśenienie tętnicze i tętno, szczególnie podczas dolegliwości.