Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ablacja a pigułki antykoncepcyjne

Gość ola

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, poniewaz za 4 tyg bede miec ablacje w szpitalu grochowskim, ale moj lekarz powiedzial aby nie przestawac brac pigulek. no i jestem w kropce, poniewaz z tego co wiem, pigulki zwiekszaja mozliwosc zakrzepow zatorow itp, a tam nie dosc, ze bedzie zabieg, to jeszcze bede przeciez lezec. wiem, ze dostane leki przeciwzakrzepowe itp, ale skoro moglabym przestac brac te pigulki??? kurcze, jestem w kropce. boje sie tego zabiegu jak diabli a tu jeszcze o zakrzepach mam myslec. mozecie cos podpowiedziec? dzieki
Nie jestem oczywiście lekarzem. Ale ja bym odstawiła jak najszybciej. Nawet jeśli jesteś w trakcie opakowania to po prostu kilka dni po odstawieniu dostaniesz okres. ja bym wolała to niż dodatkowy stres. Bo jednak jeśli dobrze sie orientuję to 24 h trzeba leżeć. Po jakimś czasie od zabiegu bym wróciła do tabletek.

Ja brałam tabletki po ablacji i niestety zrobił mi się zakrzep i zatory w nodze . 
Przy  przyjęciu mowilam lekarzowi ze biorę ale nie mówił nic o odstawieniu ich a następny lekarz który mnie przyjmował już z zakrzepem powiedzal ze mam pecha . Plus po zabiegu nie dostałam żadnych zastrzyków lub leków przeciew zakrzepowych .