Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wypadanie włosów a Metocard

Gość feddw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Ja z powodu zaburzen rytmu serca od 2 lat zazywam METOCARD,ale muszę powiedziec,ze mi nie wypadają wlosy lecz najgorszym objawem jaki mam to oprócz okropnego zapalenie spojówek,które mnie męczy,ze nawet nie mogę wyjsc na słonce i muszę zaslaniac zaluzję w oknach,kiedy swieci słonce ,to zaczełam okropnie przybierac na wadze bo ten betabloker METOCARD zatrzymuje płyny w organizmie , a ja cierpię na kamicę nerkową.Do tego mam okropny apetyt więc zaczełam tez podjadac słodycze bo on obniza równiez poziom cukru we krwi a ja cierpię na nietolerancję glukozy.Najgorsze jest jednak to ,ze czuję się po nim tak okropnie zmęczona, az wyczerpana ,ze nie mam nawet siły, aby cokolwiek zrobic czy wyjsc na spacer.Niestety on powoduje tez zmęczenie, az do depresji ,która juz mnie dopadła bo byłam u lekarza ,który ją stwierdził i dostałam leki ale nadal nie mam siły .Dodam,ze choruję tez na astmę oskrzelową od 15 lat i u mnie ten metocard nie powoduję zadnych dolegliwosci związanych z astmą,mimo,ze czytałam ,ze jest przy astmie niewskazany . Ja niestety nie mogę odstawic tego leku bo mam problem,ze czasami mam podniesiony poziom wapna w organizmie i ten lek mi przepisał endokrynolog bo on jest betablokerem i blokuje wapno w organizmie.Ale kilka dni temu zauwazylam ,ze alergia mi powróciła czyli katar,drapanie w gardle i zapalenie spojówek,kiedy wyjdę na balkon od razu kicham, a mieszkam na osiedlu ,gdzie z jednej strony las,łaki a z drugiej domy, trawniki,drzewa.Niestety wapna nie mogę zazywac,bo gdy zjem kawałak sera zółtego co ma duzo wapna zaraz kolocze mi serce i muszę zazyc betabloker.Nic z tego nie rozumiem niby mam znów alergię na trawy,które wlasnie pylą oraz zboze ale nie mogę zazyc wapna,czy jest cos takiego jak alergia na wapno.Dziwne to trochę a moze mam kamienie wapniowe,nigdy mi nie badali jaki mam rodzaj kamieni ,więc nie wiem , dlatego mi wali serce,gdy tylko zjem cos z wapnem ,bo na mleko mam tez alergię od lat .Dodam,ze bardzo pomaga na wypadanie włosów szampon ze skrzypu polnego z witaminami firmy FARMONA REDICAL mozna kupic w aptece lub drogeriach kosztuje z 10 zł ,ja kupiłam w internecie ,mozna przeczytac o tym szamonie oraz dodatkowo mozna kupic kapsułki SKRZYP POLNY I WITAMINY 32 KAPSUŁKI KOSZTUJE OKOŁO 20 ZŁ i pomaga na porost wlosów,wzmacnie je,paznokcie równiez ,zyły,tętnice.Ja tym szamponem myje wlosy juz kilka miesięcy i mimo lat 40+ mam bardzo gęste włosy i mi nie wypadają. Dodam tez,ze są odzywki ,mgiełki do włosów ze skrzypem ,mozna kupic w internecie i zastosowac dodatkowo Pozdrawiam KRYSTIS!

Tolerowałam bardzo dobrze metocard. Pani doktor stwierdziła, że należy ciśnienie jeszcze obniżać i dala bisocard. Cala tabletka potrafiła mnie wprawić w stan bradykardii, po prostu zapominałam oddychać, dusiłam się i bardzo źle czułam. NA Metocard zacznę uważąć, bo i tak włosów mam bardzo mało a teraz jak zaczną jeszcze wypadać... łysa zostanę