Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle kości, strzelanie stawów i czerwone plamy przy ucisku a rak kości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam następujący problem, otóż mam stwierdzoną nerwicę , z czego jedna z odmian to hipochondrialna natomiast tutaj mowa o realnych sprawach, a nie wyszukiwaniu chorób. Otóż od lat mam bóle kregosłupa, zależy na jakiej powierzchni śpię, nie każde łóżko jest dla mnie wygodne, od dzwigania też mam bóle w części ledźwiowej, od lat strzelają mi wszystkie stawy w tym czasem żuchwa teraz niestety znów się pojawiło strzelanie żuchwy - dodam, że mam 24, a od 16 roku życia nie chodziłem na wf, nie uprawiam sportów jedynie co to rolki, ale to jak pogoda w lato dopisze i też nie za często, jak dotnę stawów kolanowych mocniej to od razu się czewona plama pojawia, bardzo wrażliwe to miejsce, czy możliwy jest tutaj rak kości? W usg jak robiłem, mialem stwierdzone poczatkowego zmiany zwyrodnieniowe w stawie biodrowym lewym podejrzenie dyskopatii.Martwię się o to i nie chcę się w wiekszą nerwicę, latałem już po wszystkich lekarzarzach.

Kup sobie tran norweski ,tylko prawdziwy, nie jakiś z dziwnymi dodatkami.I pij od teraz do wiosny.Do 25 roku życia formuje sie układ kostny,masz więc ostatni dzwonek. Możesz też jeśc proszek z kurzych jajek.Skorupki z kurzych jajek [od kur karmionych naturalnie, nie paszą] należy wygotować z 10 minut.Potem odcedzić i osuszyć dokładnie.Jak wyschną, rozgnieść w moździerzu albo zgnieść i zmielić w młynku do kawy.Włożyć do szczelnego szklanego pojemnika..Codziennie posypywać po pół łyżeczki na chleb z masłem np. i przykryć serem czy czymś,pić zsiadłe mleko[z mleka prosto od krowy,nie ze sklepu].No i na basen choź pływać .Pływanie relaksuje, rozluźnia wszystkie mięśnie i nie obciąża bardzo stawów [jak np. inne sporty-bieganie czy rower].I na nerwy też ci dobrze zrobi.Trenuj tez zwisy na drążku.I rozciąganie .Kup sobie w sklepie sportowym drążek i zainstaluj w futrynie drzwi.Albo chodź na plac zabaw..,gdzie są drabinki.To tyle, co możesz dla siebie zrobić sam.Aby kości były mocne należy niestety ćwiczyć.Bezruch pogarsza sprawę.