Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Propranolol przy zdrowym sercu

Gość osduoghudfkog

Rekomendowane odpowiedzi

Gość osduoghudfkog

Mam pytanie.Miałam przepisany przez lekarza propranolol,tylko z tego względu że mam czasami wysoki puls.Czy zażywając ten lek,od czasu do czasu,może mi to zaszkodzić na serce?czytałam że ten lek biorą osoby które mają powazne problemy z sercem i ciśnieniem?Czy mogę sobie zaszkodzić tym lekiem?np mogę mieć po tym problemy z ciśnieniem?boję się że sobie zaszkodzę tym lekiem.Jestem osobą młodą,mam 20 lat,

Witaj, Ja biorę ten lek 2 razy dziennie 10 mg od ponad roku, z początku właśnie tylko na przyspieszony puls. Mam z reguły niskie ciśnienie, ale w tak małej dawce po kilku dniach ciśnienie się ładnie unormowało i nie ma z tym problemu. Jak się potem okazało mam też inne arytmie nadkomorowe i wypadnie płatka zastawki mitralnej i to właśnie powoduje problemy. Też jestem młoda mam 23 lata ale na razie nie mam wyjścia, a na przyspieszony puls ogólnie pomaga. Nie jest to bardzo silny lek, lecz czy można go przyjmować od czasu do czasu to nie wiem. A jakie były zalecenia lekarza, który Ci go przepisał?