Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość Latencia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam 20 lat i od jakiś 2 miesiecy bardzo dziwnie się czuje. Bardzo często mam zawroty głowy i utratę świadomości, wrażliwość na światło, czasem rozmywa mi się obraz, jestem strasznie rozdrażniony oraz takie dziwne uczucie. Patrząc na obiekt ruchomy, wydaje mi się że rusza się bardzo szybko, patrząc w telewizor mam wrażenie jakby obraz wychodził poza telewizor. Nie czuje w ogóle zmęczenia, mam straszny problem z zasypianiem i napięciem mięśni. Bardzo dużo chodzę, przekraczam jakieś swoje wcześniejsze limity a nie czuje w ogóle zakwasów, zmęczenia, jakbym nie czuł mięśni. Mam problem z koncentracją, ze skupieniem się na czymś i swobodnym myśleniem. Czuje się, jakby czegoś mi brakowało w organizmie. Mam też niskie ciśnienie (około 100/55), puls ok. 80. Serce mam zdrowe, robiłem echo oraz EKG, nic nie wykazało. Miałem również robioną morfologię, podstawowe badania krwi, tomografie głowy oraz próbe Romberga, badanie tarczycy, nic nie wykazało. Strasznie źle się czuje, czasem mam płytki oddech i nie mogę złapać tchu i ogólnie mam ciągle uczucie jakby krew nie dochodziła mi do głowy, czasem bóle głowy ale rzadko. Wątpie żeby to była depresja ponieważ pojawia się to jak coś robię. Np. siedze w szkole, piszę coś i naglę taki atak jakbym miał zaraz zemdleć, nie stresuje się bo moja głowa nawet racjonalnie nie myśli, nie myślę o stresie, nie mogę myśleć o niczym, mam taką straszną pustkę w głowie. Mam zamiar udać się do endokrynologa. Co o tym myślicie?

Witam, Nie bardzo można zrozumieć, co Pan rozumie pod pojęciem *utraty świadomości*. Widać, że był Pan szeroko diagnozowany, przede wszystkim neurologicznie. Skoro ma Pan zaburzenia widzenia, to może warto, żeby zbadał Pana okulista. Oczywiście, endokrynolog może się przydać, jeżeli jest podejrzenie zaburzeń hormonalnych. Jeśli dolegliwości są wyraźnie związane z wysiłkiem, to może przyda się wykonanie próby wysiłkowej. W tej sprawie warto porozumieć się z kardiologiem. Warto tęż zastanowić się, czy nie stosuje Pan, bądź nie stosował w przeszłości środków psychoaktywnych - narkotyków lub dopalaczy lub innych mniej znanych preparatów wpływających na stan świadomości. Jeżeli korzysta Pan z komputera przez wiele godzin dziennie, to warto zrobić przerwę chociaż na tydzień.