Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Obawy co do bypassów

Gość wnuczek

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę pomóżcie! Moja babcia ma 70 lat i leży w Świętokrzyskim Centrum Kardiologicznym.Ma zaawansowaną chorobę wieńcową Jest po badaniach koronograficznych. Lekarz zalecił jej operację w Krakowie na zabieg Bypassów. Babcia nie chce iść na tą operację, boi się że nie przetrzyma tej operacji. Proszę pomóżcie!! Czy jest jakiś inny sposób leczenia ?
To naturalne ,ze babcia sie boi! Ale w miejscu , do ktorego jest kierowana rocznie wykonuje sie 1500 takich zabiegow i to także u ludzi w starszym wieku. Co do rokowania bardzo wazna jest obecnośc schorzeń dodatkowych . Co do innych metod leczenia , jeśli proponuja pomosty aortalno-wieńcowe to zapewne w chwili obecnej jest to dla niej optymalna metoda
Witaj!!! Moj tata wlasnie dzis mial wykonywana operacje by passy i zastawke aortalna.Dodam ze ma 73lata,chorobe wiencowa,jest po 3 powaznych zawalach. bylo tez podejrzenie ze ma tetnika na aorcie,ale podczas operacji okazalo sie ze to nie tetniak lecz aorta jest w pewnym miejscu poszerzona. Uwierz,ze bardzo bal sie tak powaznej operacji,jak my wszyscy,ale mysle ze jesli mieli mu pomoc,to tylko w taki wlasnie sposob:) dopiero w nocy beda Go wybudzac,wiec tera te godz oczekiwana sa straszne,ale wierze ze wszystko bedzie dobrze i mysle ze Twoja Babcia tez tak powinna myslec))Zycze duzo zdrowka!
a moj tata byl operowany w klinice kardiochirurgii na pomorzanach w szczecinie i ja po tym w jakim stanie jest teraz tata zebym wiedziala nigdy bym nie kazala isc na ta operacje:(jest w spiaczce farmakologicznej,powiedzieli ze dostal zawalu pooperacyjnego,pytam,to jak oni wykonali ta operacje ze on znow dostal zawalu?:(stan jest ciezki,nie oddycha samodzielnie,doszlo do niewydolnisci oddechowej i krazeniowej,nie wiem co bedzie dalej,kaza czekac,odchodze od zmyslow,co dzwonie do szpitala to slysze bez zmian,organizm zbyt slaby:(ile to moze trwac,czy ktos z was slyszal o takich przypadkach?bardzo prosze o odp,jakakolwiek by ona nie byla.
Gość wnuczka babci...
Witam, tydzień temu moja 72-letnia babcia miała operacje by-passów w klinice na Pomorzanach w Szczecinie. Jutro powinna być przeniesiona na inny oddział na rehabilitację jednak tak sie nie stanie bo jest w bardzo cięzkim stanie, lekarze mowia zeby przygotować sie na najgorsze. Jest w spiaczce farmakologicznej, oddycha przez respirator, cala rodzina jest załamana. Najgorsze jest to, ze lekarze caly czas zapewniali ze serce dziala idealnie, ze operacja sie udala tylko babcia ma klopoty z oddychaniem, dlatego przewiezli ja do innego szpitala na intensywna terapie (bo oni potrzebuja lozek - takie tlumaczenie). W tym drugim szpitalu okazalo sie ze babcia jest w ogolnie bardzlo zlym stanie, ze rzekomo zdrowe serce jest bardzo chore. To sie w glowie nie miesci jakie lekarze na Pomorzanach maja podejscie do rodziny pacjentow, obiecali ze wszystko bedzie dobrze a my wszyscy czekamy na telefon ze szpitala z najgorsza wiadomoscia:( Bardzo wszystkich uczulam na ten szpital, nie dajcie sie zwiesc, nie wierzcie za bardzo opiniom lekarzy. Wszystkim chorym zycze duzo zdrowia!