Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Powiększone, miękkie i ruchome węzły chłonne po przeziębieniu

Gość ojej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jakieś trzy tygodnie temu byłam lekko przeziębiona miałam katar bolało mnie gardło. Wszystkie objawy minęły tylko martwią mnie te węzły chłonne jest ich aż trzy z lewej strony szyi są miękkie ruchome mają jakiś 1cm. Pytanie czy mam się martwić? Boję się bo jestem panikarą i mam nerwice lękową co chwile biegam do lekarza z różnymi objawami

Miękkie i ruchome węzły ,nie złączone w pakiety (tak jak grona w winogronie )nie świadczą o niczym poważnym .Tym bardziej że towarzyszyła im infekcja okolicy gdzie wylazły .Węzły mają to do siebie ze wyskakują bardzo szybko a giną wolno .Niektóre węzły nie giną tylko włóknieją i zostają już takie na wieki .Sama mam takie po anginach ,infekcjach uszu itp. .Nie martw się !

Mam na szyi kilka z różnych miejscach kulki węzłów chłonnych nie większe niż jeden centymetr bóle się bo są na samym dole szyi miałam robione badania krwi z rozmazem wszystko ok usg tez ok lekarz twierdzi że nie są podejrzane jednak mnie to martwi bo już dwa miesiące je mam a nie zmniejszają się. Proszę o pomoc

Gość Oskar Misztal

Boże wyskoczyło mi to samo normalnie po lewej stronie takie kulki można je przesuwać teraz zauważyłem że mi znikają w ogóle nie boli ale zacząłem googlować na ten temat No i super, że znalazłem się na tej stronie bo się naprawę strasznie martwiłem