Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Wysiłek fizyczny przy niedomykalności zastawi mitralnej i hipokalemii

Happiness

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, mam 26 lat. Choruje na niedomykalność zastawki mitralnej i hipokalemie. . Jednak martwi mnie pewna sprawa. Pracuję fizycznie, bo nie mogę znaleźć innej pracy:( Ostatnio w pracy kiedy podniosłam skrzynkę zrobiło mi się ciemno przed oczami. Dostałam ataku duszności. Nie mogłam złapać tchu. Do tego silne zawroty głowy, kołatania serca i ciężar na klatce. Wróciłam do domu. Nie mogłam leżeć- było jeszcze gorzej. Obecnie odpoczywam. Lekarz rodzinny stwierdził kołatania serca, które już kilka dni nie ustępują. Do tego zaczęły mi się bóle w klatce. Musze chodzić bardzo, ale to bardzo powoli, ponieważ jak ide normalnie zaczynam się dusić i ciemno mi się robi przed oczami. Do tego śpię w pozycji pół leżącej przy otwartym oknie. Moje zapytanie brzmi: Czy coś mogło mi się stać w czasie dźwignięcia tej skrzynki? Czy mogę chociaż jakoś zneutralizować te objawy? Czy to może być coś poważnego? Jestem bezsilna. Na wizytę nie mam na razie pieniędzy, a poprawy narazie nie widzę. Dziękuję za wszelkie rady i wskazówki Pozdrawiam

Witaj niestety nie jest dobrze z Twoim zdrowiem-musisz iśc szybko do kardiologa dobrego ponieważ może być gorzej-np.arytmia,nadciśnienie płucne-to dalszy postęp choroby jeśli nie zaczniesz się teraż intensywnie leczyć-możesz dostać leki rozrzedzające krew,leki kardiologiczne -każdy lekarz ma swoja wizję leczenia i doświadzcenie/musimy zaufac/.Pozdrawiam i zdrowia zyczę /ja mam dużą niedomykalność mitralnej i trójdzielnej i arytmię już teraz i nadciśnienie płucne i nie wiem co będzie dalej -jestem w trakcie leczenia i mam chrypkę -objaw nadciśnienia płucnego./