Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Męczący ból w okolicach mostka i drętwienie rąk

Gość Mus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mój problem: Ból i jakby zgrzytanie w okolicach mostka, który towarzyszy mi bez przerwy. Do tego dochodzi drętwienie rąk. Dwa razy wzywałem już pogotowie, badał mnie kardiolog i lekarz w szpitalu. Miałem robione ekg i echo serca i wszystko jest w niby w porządku, ale ból utrzymuje się już tydzień od badań. Nie wiem co mam robić, bo ból okropnie dokucza i boję się że to coś poważnego. Czy serce może tak po prostu boleć mimo tego że jest zdrowe? A może zostawić serce w spokoju i szukać innej przyczyny w bólu koło mostka?

A może to nie od serca, tylko od kręgosłupa piersiowego i szyjnego?.. kto wie........Czy prześwietlali ci kręgosłup?Gdy kręgosłup jest krzywy lub sa jakieś zwyrodnienia, asymetria sylwetki, to żebra są nierównomiernie naciskane i za ich pośrednictwem ból może przenosić się na mostek.Niech ci neurolog lub lekarz od wad postawy obada kręgosłup.

Hej, Dzięki wielkie za odpowiedź. Możesz mieć rację, ponieważ lekarz z pogotowia naciskał mi na różne miejsca w klatce piersiowej i w jednym miejscu ból był nie do wytrzymania gdy przycisnął mi w tym miejscu. Wtedy właśnie zwalili to na bóle z kręgosłupa i trochę się uspokoiłem ale nie na długo bo mimo tego, że dostałem zastrzyk w przeciwbólowy *ketonal*, godzinę potem w nocy obudził mnie ból, czyli lek nie pomógł. Jak na razie nie wiem co mam robić, bo ciężko mi funkcjonować z tym bólem, ale do szpitala też nie chcę iść, bo jak znam życie to będę czekać na konkretne badania z tydzień. A i lekarz ortopeda powiedział mi niby że w moim wieku ( 20 lat) kręgosłup nie ma jeszcze prawa boleć... czy to prawda?