Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Osłabienie organizmu, bóle głowy i gardła oraz zimne nogi

Gość Nerwus87

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowicze jestem tu dlatego że mam problem i wierzę że ktoś z was naprowadzi mnie w końcu na dobry trop i pozbędę się problemu raz na zawszę. Otóż Choruję na Bakteryjne zapalenie prostaty winowajcą głównym zapalenia jest E coli i E facealis. E coli 15/ml do tej pory przeszedłem 14 antybiotykoterapii ciągiem bez żadnych probiotyków ponieważ doktor nie raczył poinformować o tym ani słownie ani na recepcie. Już po pierwszej terapii dostałem ślinotoku i zaobserwowałem biały nalot na języku zaś po kilku następnych terapiach zaobserwowałem u siebie po odciągnięciu napletka takie wrosty na koronie żołędzia. Lekarz po zobaczeniu stwierdził że gdyby było większe powiedziałby że to jest HPV a tak to on nie wie co to jest, Ja wiele nie myśląc zrobiłem panel infekcji w którym znajdowało się badanie na HPV z wymazu cewki moczowej wynik ujemny , na Chlamydię trachomatis tez ujemny a te wrosty czy pęcherzyki są do dziś smaruje clotrimazolum i nie schodzi mi to te zmiany normalnie sa mało widoczne dopiero w zwodzie się powiększają czy to może być kiła bądź opryszczka?Co to może być? miał ktoś coś takiego? wyczytałem że to mogą być bakterie pochodzące z jamy ustnej a pęcherzyki to są skupiska bakterii które należy potraktować jak kiłę choć to nie jest kiła. że bakterią tą można zarazić się poprzez seks oralny i tu by się zgadzało bo uprawiałem tylko seks oralny trzy lata temu od tego czasu nie miałem stosunku płciowego z żadną kobietą. Teraz pytanie czy ktoś orientuje się o jakie bakterie chodzi ? pytanie nr trzy Od jakichś dwóch miesięcy zaobserwowałem u siebie okresowe gorączki bóle gardła bóle brzucha dreszcze lodowate stopy , po posiłku mam wydęty brzuch jak bym miał zaraz urodzić , mam też problem z przełykaniem doskwiera mi okresowe osłabienie organizmu po jakimś czasie to mija znów mam apetyt moge jeść bez końca a za pare dni znów osłabienie dreszcze stany podgorączkowe bóle gardła chudną mi dłonie , o co w tym wszystkim chodzi może mi ktoś napisać co mi dolega i jak to leczyć dodam tylko że biegunka toważyszy mi od początku zapalenia prostaty nie mogę jej sie pozbyć do toalety chodzę od 4 do 8 razy dziennie. Może to kiła bądź chlamydia pneumoniae? na samym początku bolało mnie serce miałem prądy w lewej dłoni kołatanie serca , masakra jednym słowem . za zainteresowanie z góry dziękuje .

Nie wiem jak wyleczyć zap.prostaty ale powinieneś przyjmować dużo probiotyków ,jogurtu naturalnego i doustne przeciwgrzybicze -Nystatyna itp.chyba lekarz powinien to przepisać ,i dziwię się ze przy takim leczeniu nie zastosował tego .Problemy z ;rzełykaniem ,stany podgorączkowe i złe samopoczucie jest jak najbardziej związane z grzybicą .Kiedyś po dwóch antybiotykach na anginę też tego doświadczyłam .2 dni leczenia przeciwgrzybiczego i było o niebo lepiej .Zobaczysz czy będzie poprawa

Witam dziękuje za odpowiedź lekarz nie stosował żadnych probiotyków a ja nie wiedziałem w ogóle że coś takiego istnieje i że trzeba stosować to jako osłonę żołądka. Co do Nystatyny mam stosuje ją juz trzeci tydzień no niby na języku biały nalot znika ale bardzo bardzo powoli myślę że tabletek mi nie starczy i myślę że gdybym miał zażywać Nystatynę 3 x dziennie odniosło by to skutek a ja mam przepisane 1 x dziennie przez miesiąc. Miewałeś może dreszcze bóle głowy takie ciśnieniowe można powiedzieć jak zjem posiłek to mi brzuch wywala uczucie przelewania i brzuch wydaje dzwięki jak bym był głodny takie burczenie pierdzenie nie wiem jak to nazwać bóle gardła i chudły ci ręce? miałeś biegunkę?

Ja nie miałam tak zaawansowanej grzybicy po prostu po 2 opakowaniach antybiotyku na anginę nadal bolało mnie gardło i żle się czułam ,polazłąm do lekarza i okazało się że to grzybica gardłą która minęła po opakowaniu Nystatyny i probiotyku wysypywanym na język plus tabletki antygrzybiczne .Ale grzybica daje objawy takie jakie piszesz .Jedz dużo czosnku zgniecionego żeby żoładka nie podrażnić i zero cukru ,jogurty tylko naturalne ,maślankę ,kefir ,to powinno przywrócić naturalną florę jelit .