Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Dawno mnie nie było na forum ale ostatnio czuję się fatalnie a gdzie można dostać tyle wsparcia jak nie u osób które przechodzą to samo.Po 30tce wykryto u mnie ASD1 oczywiście czułam się w miarę dobrze i nie podałam się operacji.W chwili obecnej czuję się fatalnie i sama nie wiem czy to od wady? Bardzo często mam zawroty głowy, jest mi słabo tak jak bym miała nogi z waty, oblewaja mnie poty, często mam też bóle głowy. Ostatnio zasłabłam karetka zabrałamnie do szpitala wtedy skończyło mi ciśnienie oraz miałam wysoki cukier (mam również cukrzycę).Pani doktor zasugerowała żebym poszła do endokrynologa bo możliwe że mam zespół cushinga. Czy ktoś mógłby mi poradzić czy moje objawy są związane z sercem bo zaczynam juz mmieć depresję. Dodam jeszcze ze w chwili obecnej mam 41 lat a termin do kardiologa mam na grudzień i to zalatwiony po znajomości.

Witam, Trzeba ustalić, czy wada serca polegająca na ubytku przegrody międzyprzedsionkowej nadal kwalifikuje się do operacji? Czy można jeszcze Panią operować? Czy obecnie zmieniła Pani zdanie i jeżeli można jeszcze zrobić operację, to czy Pani się na nią zgodzi? Oczywiście trzeba dbać o to, żeby cukry we krwi były w rozsądnych granicach i żeby wartości ciśnienia były prawidłowe. Konsultacja kardiologiczna jest niezbędna. Jeżeli będzie się Pani nadal źle czuła, a będzie nadal daleko do terminu wizyty u kardiologa, wtedy można udać się do szpitala, w którym jest oddział kardiologiczny i poprosić o konsultację w Izbie Przyjęć.