Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból pod pachą oraz ucisk klatki piersiowej, łaskotanie w gardle i kaszel

StefanS51

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam 22 lat i od 2 miesiecy czuje ból pod lewą pachą a dokładniej tak jakby bolał mnie węzeł bo gdy go ucisne to boli bardziej. Dodatkowo czuje rwanie kciuka oraz w wewnetrznej stronie dłoni tylko poniżej (tu gdzie puls tylko po środku). Mam wrażenie że to serce jednak to ewidentnie pod pachą bo gdy tam ucisne to ból ustaje lub sie nasila. Od 2 dni czuje też ucisk klatki piersiowej oraz łaskotanie w gardle i wtedy pojawia sie kaszel. Bywają też zawroty głowy. Wszystko to pojawiło się od dnia nagłej smierci taty dlatego obstawiam nerwice ale to postepuje coraz bardziej. Mam wrazenie ze sie ciagle boje z powodu tego co mi sie dzieje, boje sie choroby. Bylem u lekarza i dał i leki na uspokojenie hydroxyzinum i pramolan jednak to nie pomaga tylko otępia mnie i chodze jak naćpany. Mam problemy ze snem budze sie w nocy i nie moge zasnac. Tydzien temu robilem EKG, krew i przeswietlenie płuc jednak były to badania do pracy i nikt mi o wynikach nic nie powiedział.

Część objawów to na pewno neuralgia, część to tak zwana nadbudowa psychiczna, a coś może byś po prostu zbiegiem okoliczności, więc nie wygląda by był bardzo źle, natomiast choroba może w sprzyjających warunkach postępować, będzie bardziej bolało, więcej rwania, dojdą objawy w innych częściach ciała, jednak wszystko jest do opanowania, będziesz żył bez objawów, natomiast zmiany dokonane są tak naprawde nieodwracalne, niektórych rzeczy już nie będzież wstanie robić, powodzenia