Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość mlodychlopak

Rekomendowane odpowiedzi

Gość mlodychlopak

Wczoraj dopadł mnie dziwny stan. Bylem na zajęciach, na których kompletnie nie mogłem się skupić, byłem senny. Wyszedłem z zajęć i wtem dopadła mnie potworna senność, dezorientacja i brak możliwości skupienia. Senność była bardzo mocna, nieporównywalnie mocniejsza niż po zarwanych nockach. Uczucie było okropne, ledwo dojechałem samochodem do dziewczyny, musiałem parę razy się zatrzymywać, głośna muzyka nie pobudzała ani trochę, próby szybszej jazdy też nie. Organizm kompletnie nie reagował na tego typu bodźce. Czułem się fatalnie pomimo, że nic mnie nie bolało. Miałem problem utrzymaniem się w pasie ruchu, czas reakcji drastycznie się wydłużył. Po ok 2 godzinach wszystko ustało, powróciła względnie normalna aktywność (w każdym razie nie miałem problemu z dojechaniem do domu, nie byłem tak bardzo senny). Mam niecałe 19 lat, przez długi czas dość często przypalałem papierosy z przerwami tzn. wypalałem 3 paczki w tydzień i robiłem przerwę na 3-4 dni i tak w zasadzie w kółko. Przedwczoraj zapowiedziałem, ze rzucam tak też z dnia na dzień przestałem palić. Słabo się odżywiam w ostatnim czasie oraz nie mam zbyt dużo aktywności fizycznej (głównie przesiaduje przed komputerem lub przy książkach). Nie jestem otyły, na sylwetce widać jeszcze kilkuletnią dużą aktywność sportową(szczególnie sporty siłowe). Czy ktoś może miał podobne objawy, lub wie gdzie miej-więcej może leżeć problem? zmieniam swój tryb życia- więcej sportu, lepsza dieta. Date wizyty u kardiologa mam 31 tego miesiąca. A, dodam jeszcze, że ciśnienie mam w normie w granicach +- 5 - 120/80 puls ok. 80

Gość mlodychlopak

Słabo się odżywiam ale zostały mi naleciałości po okresie treningów i zażywam suplement-Olimp multiple sport.Cały czas słabo się czuje. Kontrolowałem rano ciśnienie- 110/65 puls 87. Temperatura 37*C więc w zasadzie w granicach normy. Byłem u lekarza dostałem skierownianie do neurologa i badania- crp,ob,żelazo i cukier. Niestety nie dostałem skierowania na hormony tarczycy- chociaż myślę, że jeśli te badania niczego nie wykażą to może być następny krok.

Zostaje Ci na razie czekać na wyniki, daj znać jak wyszły. Może masz jakąś infekcję, stan zapalny skoro masz stan podgorączkowy. Powinno się to wyjaśnić po otrzymaniu wyniku CRP, który mówi o stanie zapalnym w organizmie. Ciśnienie i puls mieszczą się w normie, może tętno 87 jest trochę za wysokie (jeśli mierzone w spoczynku i po odpoczynku) ale może to być właśnie efektem podwyższonej temperatury ciała. Jak masz możliwość mierz ciśnienie i tętno, rano i wieczorem, zapisuj wyniki mogą się przydać u kardiologa. Pamiętaj żeby to robić chociaż po chwili odpoczynku. Dbaj o siebie bo to ważne też w młodym wieku. Gratulacje za rzucanie palenia, życzę Ci wytrwałości w postanowieniu :)

Gość mlodychlopak

Glukoza również w normie 79,3mg/dL :) czuje się dobrze i z każdym dniem lepiej- lepsze odżywianie, zero papierosów i energy drinków(a piłem regularnie, duże ilości) dają efekty. Neurologa głównie dostałem z racji zawrotów głowy- spekulacyjnie problem z kręgosłupem szyjnym... i tutaj chyba jest sedno jeśli chodzi o zawroty, często odczuwam tępy ból w tych okolicach, zawroty występują szczególnie po dłuższym przeciążaniu szyi. Dziękuje bardzo za zainteresowanie :)