Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Czerwone plamy w układzie pokarmowym

Gość marek170984

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mialem robiona gastroskopie i na monitorze widzialem jak endoskop schodzil ponizej przelyku na sciankach byly 3 czerwone jakby bardzij ukrwione plamy. Lekarz wzial probke do analizy i powiedzial ze wyniki beda za pare tygodni. Stwierdzil tez ze mam bakterie zoladka cos na litere s. ktore powodija u mnie odruch wymiotny podczas jedzenia. Nie mogl stwierdzic co jest powodem tego ze mam trudnosci z polykaniem suchych pokarmow np chleb bulka itp. musze popijac jedzenie. Prosze o jakies sugestie co do tych plamek i pozostalych dolegliwosci.

Te plamy to pewnie nic innego jak zapalenie błony śluzowej ,bakteria pewnie Helicobacter ,Problemy z przełykaniem to z kolei przechodzenie twardszych pokarmów przez podrażniony przełyk (masz uczucie szorowania pokarmu przez podrażniony przełyk i uczucie zatrzymywania się kęsów ?) .Pewnie miewasz zgagę .

Nie mam zgagi wcale a nazwa tej bakterii to na s cos bylo. A te dolegliwosci to zeczywiscie takie jaby szorowanie pokarmu po gardle lub np jak jem jogurt itp. to czuje jaky mi sie na sciankach osadzalo i nie ccoalo splynac wiec musze popic albo przejesc. Co by moglo byc poodem podraznoinego gardla. Dodam ze mam tak od kilku miesiecy.