Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Silny ból głowy, brak koncentracji, osłabienie i nudności

Gość Martaaaa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od baaaardzo dlugiego czasu mam strasznie silne bole glowy, ktore zabieraja m checi do zycia. Nie moge chodzic, nie moge lezec, nic mowic, funkcjonowac jak czlowiek.. bol jest silny, pulsujacy przy kazdym ruchu, a gdy wstaje malo brakuje do omdlenia. Mam nawet nie raz wrazenie ze dretwieje mi ta czesc glowy ktora mnie boli. Bol pojawia sie rano, potem przestaje gdy sie *rozchodze* ale akurat ten bol poranny nie meczy mnie tak jak ten ktory pojawia sie po poludniu lub wieczorami. Inne objawy ktore mam to brak koncetracji, oslabienie, sennosc, mam problem nawet czasami z odroznieniem prawej strony od lewej, mowie *w lewo* a pokazuje prawa strone. Mam tez poranne nudnosci, raz wymiotowalam. Bylam u lekarza, mialam badania na tarczyce i bylo wszystko ok, rtg odcinka szyjnego rowniez nic nie wykazalo. 8grudnia czeka mnie wizyta u neurologa. Ogolnie nie choruje. Tzn w ogole sie nie przeziebiam. Wszyscy domownicy przeziebieni a ja nawet kataru nie mam i nie mialam od dobrych 5lat. Nie wiem co mi jest... boje sie okrutnie. A najgorszy jest ten bol bo uwierzcie mi nawet z dzieckiem nie moge sie pobawic ani nim zajac. Odżywiam sie dobrze,nie pale papierosow. Nawet teraz mnie glowa boli i czuje sie otepiona jak po jakims narkotyku. Dodam jeszcze ze nie mam nadrwrazliwosci na swiatlo czy halas, wiec migrena to to chyba nie jest.

Jestem ciekawa czy coś się wyjaśniło będę wdzięczna za.sugestie .Ja od 2tygodni nie mogę normalnie funkcjonować.Zawroty głowy jak na karuzeli ale nie boli mnie głowa tylko jestem zdezorientowana,rozdrażniona.Laryngolog nic nie stwierdził,kręgosłup ok,czekam na wyniki badań hormonalnych .Jutro (mam taka nadzieją )ze dostane się do neurologa.

Moglabym isc oczywiscie do szpitala, nawet w przychodni mi powiedzieli ze bez sensu czekac tyle na wizyte itd, ale no nie moge. Wychowuje 3 letniego syns, wszyscy sa prawie zawsze w pracy maz, tesciowa, tesc. Nie mialabym z kim zostawic malego. Wiec musze przeczekac. Bylam jeszcze u laryngologa 28 pazdziernika. Uszy i nos mam zdrowe: ) mowilam jej o moim objawach no i oczywiscie mowila do mnie o jakims raku, no ale wcale nie musi to byc akurat to, bo jeszcze sa inne choroby zwiazane z bolami glowy i moga sie okazac zwykla blachostka, ale badania tak czy siak musze zrobic. Pani doktor mowila tez zebym nie dala sie zwiesc neurologowi, bo bywa i tak ze neurolog ma w nosie to co pacjent mowi, slucha go pol slowem i przepisuje mu tabletki i wyprasza do domu, ze musze stanowczo zarzadac badan tomografie i rezonans. Takze po wizycie i badaniach od neurologa napisze co i jak.