Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Koronografia w Kaliszu

ania1956

Rekomendowane odpowiedzi

Kontrast podawany podczas badania może wywołać wstrząs ,jednak zdarza się to bardzo rzadko .Po badaniu podawane są kroplówki które mają na celu wypłukanie kontrastu ,wskazane jest również picie dużej ilości wody .Niestety do tej pory nie ma mniej inwazyjnego badania uwidoczniającego naczynia

Aniu ,skoro badanie będzie przeprowadzone tzn.masz na nie zlecenie to znaczy że jest niezbędne .Ja mogę tobie napisać z doświadczenia z moją mamą .Pierwszą korono miała na cito przy zawale ,przez tęnice udową ,wadą tejże jest to ze musisz leżeć plackiem z uciśniętą tętnicą przez dobę po .na 3 cią dobę była już w domu .Drugą już planową zażyczyła sobie przez tętnicę promieniową czyli przy nadgarstku -bo nasłuchała się zę to lepiej ,i zabieg miała powikłany bo nie mogli się przedostać żeby założyć stenty ,straciła dużo krwi ,na następną dobę już była w chałupie ale dochodziła do siebie długo przez anemię .Tak wiec widzisz nie można wierzyć we wszystko co mówią ludzie bo niekiedy jest to zła podpowiedz .Nie wiem ile masz lat ale pewnie mniej niż moja mama i na pewno masz lepszy stan tętnic a to też dużo znaczy .Każdy człowiek jest inny i inaczej reaguje .Wiesz jak ja miałam mieć wycinany migdał to też czytałam ,a okazało się ze nic z tego się nie sprawdziło bo masakrą miało być samo cięcie a potem miało być ok u mnie było na odwrót samo usunięcie bułka z masłem za to później armagedon .Na pewno przejdziesz badanie bez powikłań bo nawet to ze do tego badania nie ma przeciwskazań już świadczy o jego bezpieczeństwie .Jedynym przeciwskazaniem jest brak zgody pacjenta .