Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Interrakcje i zmiana leków na serce

Gość anka121211

Rekomendowane odpowiedzi

Zarówno Mozarin, jak i Metocard mogą powodować bradykardię (wolna czynność serca|), dlatego należy zachować ostrożność podczas jednoczesnego stosowania obu leków. Najlepiej porozumieć się z lekarzem, który przepisał Metocard z tym który zalecił stosowanie Mozarinu (prawdopodobnie lekarz psychiatra). Natomiast Nebispes zawiera lek o nazwie międzynarodowej: nebiwolol, który jest zbliżony do Metocardu. Dlatego nie trzeba już tego dnia zażywać Metocardu. W miarę możności warto się trzymać jednego leku z tej samej grupy - czyli połykać albo Metocad, albo Nebispes..

Gość anka121211

Mozarin przepisał mi neurolog który stwierdził ze można go brać z metocardem jednak ja to sama sprawdziłam i jednak nie można dzwoniłam do pani kardiolog która przepisała ,mi metocard ta natomiast mówiła zeby odstawić metocard a jak cos się bedzie działo to żeby przyjść z tego co wiem to nagle nie można odstawiać metocardu ,Mam 30 lat a od 5 lat biore cały czas leki na serce nie mogę z nich zrezygnować bo mam kołatania serca jak przestaje je brać a zaczęlo sie od tego jak kilka razy mi ciśnienie skoczyło i odrazu leki na to a po co nie wiem mam dośc