Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Ból po lewej stronie podbrzusza, wzdęcia i zapacia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od roku mam problemy z układem pokarmowym. Ciągle dokuczały mi wzdęcia, zaparcia i ból brzucha nasilający się po jedzeniu. Poszłam do lekarza rodzinnego a on stwierdził zespół jelita drażliwego i zalecił dietę lekkostrawną ( nie przepisał mi żadnych leków) Po jakimś czasie mim,o stosowania diety wzdęcia i zaparcia nie ustały ale za to pojawiła się krew w kale. Po raz kolejny poszłam do lekarza który zlecił badania krwi i dał skierowanie na kolonoskopię. Krew wyszła super, lekarz stwierdziła, iż jestem zdrowa jak koń :-) Gdy poszłam zapisać się na kolonoskopie, ogarnął mnie śmiech gdy usłyszałam termin badania..... maj 2015. Zaczęłam prowadzić jeszcze zdrowszy tryb życia, nie palę, nie piję, dużo ćwiczę, zdrowo jem, a nawet bardzo zdrowo: unikam soli, piję dużo wody, jem błonnik, nie jem smażonego, unikam słodkiego, jem dużo owoców i warzyw, starannie przygotowuję posiłki, nie jadam nic gotowego, żadnych fast foodów, konserw czy innego świństwa..... Hm... i jest lepiej :-) Nie mam wzdęć a zaparcia rzadko. Jednak od kilku dni dokucza mi klujący ból po lewej stronie podbrzusza. Nasilający się przy ucisku i poruszaniu się, nie boli cały czas tylko momentami. Wczesnej też miewałam takie bóle ale myślałam, że to przeziębione jajniki albo coś. A teraz nasila sie po jedzeniu, boli też tak jak by pod mostkiem i promieniuje do kręgosłupa. Już nie wiem co mam robić... czy mam wrócić do lekarza czy po prostu iść do innego... jakie badania jeszcze prócz kolonoskopii powinnam wykonać?Będę wdzięczna za wskazówki. Pozdrawiam:-)

I koniecznie ginekolog niech też zrobi USG.Polecam na jelito grube wypróbowany i sprawdzony sposób,który przynosi ulgę.Mianowicie zażywanie kminku z majerankiem.Należy oba zmielić w proporcji wagowej 1:1 ,zmieszać i trzymać w zakręconym słoiczku.Jeść po pół łyżeczki przy każdym posiłku rozmieszać w kieliszku letniej przegotowanej wody.Nie jeść w żadnym wypadku łyżeczką, bo to proszek i b. łatwo się zakrztusić.Pić też kłącze tataraku.Kupuje się w sklepie zielarskim.Zagotować pół łyżeczki kłącza w szl. wody.Pic po jednej trzeciej szkł .przecedzonego ciepłego trzy razy dziennnie.

Czy ból brzucha po lewej stronie może oznaczać problemy z jajnikami? bo tutaj tak czytałam https://adamed.expert/klucie-i-bol-w-lewym-boku-jakie-sa-mozliwe-przyczyny-bolu-brzucha-z-lewej-strony/ a ostatnio doskierwa mi takie kłucie i ból po lewej stronie :(