Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Kamień na nerce a nadciśnienie tętnicze

Gość Marek21Tarnobrzeg

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marek21Tarnobrzeg

Witam , jako młody chłopak w wieku 11 lat miałem kamienia o średnicy 10mm na nerce. Część została rozkruszona koszyczkiem a część wyjęta i całkowicie wydalona z organizmu. Czy teraz jako już chłopak 21-letni mogę cierpieć przez to na nadciśnienie tętnicze ? Ostatnio przez 2 dni mierzyłem sobie ciśnienie rano i wieczorem gdzie wartości dla 1 dnia to- 139/77, 138/79 oraz dnia drugiego - 140/78, 138/77 . Łykam też potas od tygodnia oraz przyjmuję witaminę D3. Ostatnio też schudłem 3 kg co ma się dobrze przy wzroście 173 i wadze 88kg, pewnie przez jazdę na rowerze około 20 km dziennie. Dodam też , że ostatnio borykam się z grzybicą na stopach oraz z grzybicą penisa, ale nie wiem czy to się wiąże ciśnieniem krwi

O grzybicy: przy brzybicy nie należy jeść niczego, co zawiera cukier,drożdże ,mąkę. A więc nie pić też piwa i wina--drożdże tam są.Wspomagająco moczenie nóg w pomadzie ojca Grzegorza rozmieszanej w wodzie. I standardowe leki od dermatologa.Przyczyna [oprócz zarażenia się od partnerki ] może być : niedobór żelaza,kwasu foliowego,witaminy A iB12,po antybiotykach.

Po wyleczeniu grzybicy trzeba pamiętać,aby wyrzucić wszystkie skarpetki, kupić nowe buty.Po mieszkaniu najlepiej chodzić w japonkach,aby był dostę ppowietrza, co sprzyja wyleczeniu.W starych butach grzyby dalej siedzą i jak założysz, to zaatakują na nowo. Majtki dokładnie wyprać, suszyć na dworze i gorącym żelazkiem dokładnie wyprasować.