Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Zawroty głowy, sztywność karku i ból pod łopatką

Gość Eryka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Nie mam już siły, lekkie zawroty głowy mam od ok. 5 mies. Sztywność karku i ból pod łopatką już od wielu lat. Od wielu lat mam nerwicę. Najbardziej martwią mnie zawroty głowy, nie są silne i występują tylko w ciągu dnia, jakbym chodziła po *gąbce*. Jak sie kładę czuję się wspaniale. Morfologia OK, usg dopplerowskie tętnic szjnych OK, RTG odcinka szyjnego zwyrodnienia w krążku 6 i 7, zniesienie lordozy. Laryngolog przepisał tylko tabletki. Neurolog skierował na RM głowy. Chyba umrę ze strachu przed tym badaniem i wynikiem :( Czy moje zawroty głowy mogą się pojawiać z powodu sztywności karku, może jakiś zwyrodniały kręg szyjny naciska na nerwy??? Może ktoś miał podobne doświadczenia?

Spytaj lekarza czy dałaby coś rehabilitacja i odpowiednie ćwiczenia.Od kręgosłupa szyjnego tez miałam zawroty głowy jak tylko lekko schyliłam głowę .To b. nieprzyjemne uczucie.Pomogła rehabilitacja i fizoterapeuta zajmujący się terapią manualną.Obejrzał wynik rezonansu szyjnego odcinka i b. pomógł.Zawroty minęły natychmiast.Nie stresuj się na zapas, bo neurolog dał skierowanie, by dokładniej obejrzeć co jest.To badanie dokładniejsze niż zwykłe rtg.