Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Gość majka2014

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Panie Doktorze mam pytanie. Otóż jestem w 8 msc ciąży. Od początku mam problemy z sercem. Straszne kołatanie serca przy niskim ciśnieniu. Od początku ciąży biorę Izoptin. Znalazłam się już pod kroplówkami z powodu serca.Obecnie borykam się z takimi problemami jak problemy oddychanie, uderzenia gorąca. najmniejszy wysiłek sprawia mi problem. Moja ciąża od początku jest na podtrzymaniu, nawet z powodu zagrożenia znalazłam się w szpitalu. Moje pytanie brzmi czy moje problemy klasyfikują się do cesarskiego cięcia? Bardzo boje się wysiłku przy naturalnym porodzie. Ze stanie się coś mnie albo mojemu dziecku. Czy udając się na wizytę do kardiologa mogę uzyskać zaświadczenie zalecające cesarskie cięcie? Boje się że w szpitalu mnie nie potraktują poważnie a nie zniosłabym gdyby poszło coś nie tak.

Witam, Cesarskie cięcie stosuje się z między innymi w sytuacjach, kiedy poród siłami natury może stanowić nadmierne obciążenie dla rodzącej. Oczywiście, można omówić z kardiologiem sposób przeprowadzenia porodu i kardiolog może zasugerować ginekologom-położnikom, jaką metodę prowadzenia porodu wybrać. Ze względu na Panią i ze względu na Pani dziecko.