Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Jak długo działa antybiotyk Macromax?

Gość paradoxalny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość paradoxalny

Witam Serdecznie, ostatnio trochę przy chorowałem i lekarz rodzinny przepisał mi dosyć silny antybiotyk pod nazwą Macromax . Powiedział mi że mam go brać przez 3 dni a długość jego działania będzie wynosiła tydzień. Ogólnie przez ten czas stan zdrowia mi się poprawił i jest póki co ok . W piątek minął tydzień od wzięcia ostatniej tabletki, natomiast interesuje mnie jedna rzecz. Czy mogę już wrócić do treningów i zacząć regularnie uprawiać sport ? Czy jednak jest to jeszcze za wczesna pora i warto by było odczekać żeby organizm się bardziej zregenerował ? Nie chce przedobrzyć , a do końca sezonu mam jeszcze kilka startów więc chciałbym już zacząć się ruszać . Czekam na odpowiedź i z góry dziękuję . Pozdrawiam

Gość paradoxalny

W tym problem że na ulotce nie ma nic napisane na ten temat . Znalazłem także wersję pdf więc wrzucę link. http://www.urpl.gov.pl/system/drugs/pn/ulotka/2012-02-16_macromax_500_ul.pdf Ogólnie czuje się już dobrze , cały ten tydzień normalnie pracowałem. Lecz wiadomo że nie jest to taki sam wysiłek fizyczny jak podczas uprawiania sportu stąd też mam lekkie obawy .