Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle w klatce piersiowej i zawroty głowy a nerwica

Gość datertolo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Od dwóch tygodni mam bardzo mocny problem jeśli chodzi o moje zdrowie. Mam 18 lat. Przez 2 lata cierpiałem na nerwice lękowa (przynajmniej tak mi się zdawało) byłem bardzo nerwowy, mialem ciagle wysoki puls, często sie telepalem, mocno pocilem, mialem uczucie wychodzenia z ciała, straszne mecznie sie podczas wysilku fiztcznego, podczas stresu ucisk pecherza, zawsze sie tez balem ze bede mial grubsza potrzebe ze scisku zoladka i nie dojde do toalety(to mnir najbardziej meczy, man ptzez to takuego stresa ze ptzed wyjsciem gdzies siedze gidzine na kiblu i na sile sie zalatwiam)ednak nauczyłem sie z tym zyc, miałem świadomość tego ze to wina mojej psychiki co pozwalało mi sie uspokoic, nawet z czasem zaczęło mi sie to podobac bo dzięki temu pobudzeniu i adrenalinie czulem sie fajnie pobudzony a w nocy bylem tak juz zmeczony ze dobrze mi sie spalo. Zacząłem trz dużo palic , to swietnie dzialalo na moje nerwy. Jednak od dwoxh tygodni te objawy minęły a pojawiły się inne. Nie mam w ogole sily, starszne zawroty glowy, ogromna potliwość dłoni a w nocy uczucie jakby serce mi stawalo. Strach przed śmiercią. Wcześniej moja nerwica była bardziej na tle społecznym, nigdy nie czułem leku przed zdrowiem tylko innymi rzeczami. Bylem u lekarza ponieważ bóle w klatce i w okolicy mostka nasiliły się, również zawroty głowy, czasem uczucie dretwienia (szczegolnie lewa reka)i marzniecia dloni i stop. Lekarz powiedział mi ze mi magnez sie nie przyswaja do komórek sercowych i nalecil brac 3 razy dziennie asparagin. Pomoglo mi to na puls bo teraz mam w okolicach 70/80 a cisnienie w okolicach 120/ 65 ale nadal mam uczucie ze zaraz dostane zawalu i zawroty głowy. Jestem spokojny ostatnio jak nigdy, przestałem sie telepac, czuje sie jak zombie albo cpun na zejściu, potrafię sie gapic w jeden punkt z 10 minut, ciągle chce mi sie palić. Mam napady płaczu. Bardzo możliwe ze mam niedoczynność tarczycy bo jest to u mnie rodzinne, w poniedziałek odbieram wyniki jednak boje sie ze ten styl życia do tej pory, ta adrenalina i nie pokój uszkodziły mi serce, juz nawet nie mam siły się nakręcić tak jak to robilem bo czuję żebym dostał zawału. Staram sie ruszac codziennie chodze na długie spacery i nie męczy mnie to jakoś mocno fizycznie iak kiedys bo puls mam juz w normie ale czuje bóle w klatce i zawroty glowy.szczególnie sie to nasila gdy chce isc spac. Za niemowlaka mialem podejrzenie szmerow serca ale lekarz wykluczył jakakolwiek wade. Gdy już czuje takie mocne ryzyko zawaly biorę acard i trochę przechodzi, mogę się odprężyć. Każdy mi wmawia ze to nerwica jednak ja jestem pewny ze to nie ze stresu. Ekg niby w porządku, mocz, krew jednak czuje niepokój. Proszę o jak najszybsza pomoc, chce wrocic szybko do szkoły a nie mam sily.

Myślę,że palenie papierosów ci nie pomaga,a wręcz przeciwnie.Po wypaleniu papierosa ściany naczyń robią się sztywniejsze,co nie sprzyja lepszemu krążeniu.Na lepsze krążenie dobra jest nalewka ziołowa wenoforton.Możesz dać ulotkę lekarzowi do przeczytania i spytac czy ci to może pomóc.Z tym ,że rezultat jest po kilku tygodniach, nie od razu.

Uff, czyli z jednej strony nie mam o co się do końca martwić, gdyż mam takie same objawy.. Słyszę jak non stop wali mi serce, mam wrażenie, że dostanę zaraz zawału, uciska mnie w mostku, drętwieje mi lewa ręka oraz nogi. W nocy gdy skupiam się na biciu serca mam wrażenie, że nagle mi przestaje bić i się zrywam z łóżka żeby się ogarnąć. Wczoraj myślałam, że już na prawdę ze mną koniec, pojechałam na pogotowie, zrobili mi EKG ale z moim serduszkiem jest wszystko okej, dowiedziałam się tylko, że takie ataki są spowodowane szybką utratą żelaza w organizmie i że leki które brałam nic mi nie pomogły z Jej perspektywy. Jutro idę zrobić wyniki morfologi jeszcze raz, po używaniu dotychczas żelaza, które wynosiło u mnie 19 czyli bardzo malutko. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze!