Skocz do zawartości
kardiolo.pl

Bóle i kłucie w klatce piersiowej i mostku oraz uczucie tracenia równowagii

Gość oriroki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! lat 30 (niedomykalność zastawki aortalnej ) od pewnego czasu mam uczucie tracenia równowagi zawroty głowy kucia i bole w klatce i w mostklu w rożnych miejscach , czasami mam wrazenie jakbym miała jakiś ucisk u góry w klatce (kolo obojczyka ) te bole trwaja chwile i wracają . mam także czasami bole głowy i jakby cos w mostku mi szumiało (obce ciało) czasami mam kucia albo dziwne bole pod lewa i prawa piersią albo z boku z dwóch stron. te objawy wszystkie prawie codziennie sa inne . ostatnio przez pare dni miałam jakby ucisk na pod piersiami (chyba zebra ) czasami mam dziwne kucia w mostku u góry albo na dole z dwóch stron mostka (prawej i lewej)razem i wszystko trwa kilka sekund znika i powraca > sama nie wiem jak to wszystko opisac ciśnienie (niskociśnieniowiec puls w granicach 60-76 szumy w uszach dzwonienie . te objawy sa codziennie inne raz to a raz to . sama już nie wiem . często boli mnie kark z tylu przy bolach głowy . czasami klatka mnie swędzi . a czasami mam atak kaszlu (jakby cos mnie gryzło w srodku ) wizyta u kardiologa z grudniu (raz na rok) ostatnio bylam to niby ok. a i do tego mam dziwne bicia serca ale nie zawsze tzn jakby moje serce bilo w jakas fala albo jakby bilo i dlawilo przeskakiwalo nie wiem często mam objawy bolu gardla ,( jakby mnie bolało ) przechodzi po paru minutach ale przy tym mam także jakby mnie w mostku bolało od przeziębienia >czasami swędzi mnie klatka . albo uczucie jakby bolał mnie mostek (bol przy siniaku )trwa kilka sekund i znika takie mam objawy . pomocy ! a wieczorem jak klade się spac to jakby nic mnie nie bolało .mam także dziwne uczucia w klatce

Hej zapomialam dodadc ze mam stwierdzona lekka arytmie niegrozna , i także refluks i zapalenie żołądka badania ok 3 lata temu biore leki ale nie zawsze pomagają . w tej chwili boli mnie głowa ( chyba mam nawrót zatok ) oraz mam takie dziwne uciski pod zebrami albo pod mostkiem (przypominające bol siniaka ) oraz momentami uczucie jakby w klatce albo w mostku była jakas fala wynajmiej tak to mogę opisac > a co do tych bolów podobnych do siniaka to odczuwam pod mostkiem (bardziej po lewej stronie )niemam zadnych duszności nic z takich rzeczy . pozdarwiam mam nadzieje ze będzie ok